RECEPTY

Marcipánové mačacie očká

Marcipánové mačacie očká

bi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-starbi-star

Vianočné marcipánové koláčiky máčané v čokoláde.

recept,fotorecept,marcipán,čokoláda na varenie 55%,Suché pečivo,Vianočné recepty

Suché pečivo

Kuchtil

Počet porcií

45

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

citrónová šťava2polievkové lyžice
cukor práškový100gramov
marcipán150gramov
maslo150gramov
múka hladká375gramov
orechy lieskové mleté150gramov
smotana kyslá (14-18% tuku)75gramov
smotana na šľahanie (30-33% tuku)50mililitrov
soľ1štipka
vajce slepačie2kusy
vaječný bielok1kus
čokoláda na varenie 55%75gramov

 

Recept

1. 

múka hladká 375 gramov  cukor práškový 100 gramov  soľ 1 štipka  smotana kyslá (14-18% tuku) 75 gramov  vajce slepačie 2 kusy  maslo 150 gramov

Uvedené ingrediencie vložíme do hlbokej misy.

Uvedené ingrediencie vložíme do hlbokej misy....

2. 

Vypracujeme cesto a necháme v chlade najmenej hodinu stuhnúť.

Vypracujeme cesto a necháme v chlade najmenej...

3. 

marcipán 150 gramov

Do misy vložíme marcipán.

Do misy vložíme marcipán....

4. 

citrónová šťava 2 polievkové lyžice  vaječný bielok 1 kus

Pridáme citrónovú šťavu, 2/3 rozmiešaného vaječného bielka a vymiešame.

Pridáme citrónovú šťavu, 2/3 rozmiešaného...

5. 

orechy lieskové mleté 150 gramov

Prisypeme orechy a zamiešame.

Prisypeme orechy a zamiešame....

6. 

Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na veľkosť 45x30 cm

Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na...

7. 

Na cesto rovnomerne rozotrieme plnku. Cesto stočíme, od širšieho kraja z jednej aj z druhej strany, do stredu.

Na cesto rovnomerne rozotrieme plnku. Cesto...

8. 

V strede potrieme cesto zbytkom rozšľahaného bielka a cestá spojíme. Dvojroládu rozdelíme na dve polovice (pre lepšie uloženie) a dáme na dve hodiny schladiť do chladničky.

V strede potrieme cesto zbytkom rozšľahaného...

9. 

Pokrájame na tenšie, asi 6-7 mm široké, plátky.

Pokrájame na tenšie, asi 6-7 mm široké,...

10. 

Plátky poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie.

Plátky poukladáme na plech vyložený papierom...

11. 

Pečieme 15 min. pri teplote 190°C.

Pečieme 15 min. pri teplote 190°C....

12. 

smotana na šľahanie (30-33% tuku) 50 mililitrov  čokoláda na varenie 55% 75 gramov

Pripravíme si čokoládovú polevu zo smotany ktorú zohrejeme vo vodnom kúpeli a rozmiešame v nej čokoládu.

Pripravíme si čokoládovú polevu zo smotany...

13. 

Do polevy čiastočne namočíme koláčiky...

Do polevy čiastočne namočíme koláčiky......

14. 

...a necháme ich usušiť na mriežke.

...a necháme ich usušiť na mriežke....

Dobrú chuť!

Články

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 9 • Prihlásiť