Mandľové medovníky

Netradičné medovníčky s vôňou Vianoc.
recept,fotorecept,mandle,mandle,maslo,korenie perníkové,Suché pečivo,Vianočné recepty
Suché pečivo
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor práškový | 70 272 | gramov kcal | |
jedlá sóda (sóda bikarbóna) | ½ 0 | čajovej lyžičky kcal | |
korenie perníkové | 12 38 | gramov kcal | |
mandle | 200 1158 | gramov kcal | |
maslo | 70 514 | gramov kcal | |
med | 120 394 | gramov kcal | |
múka hladká | 300 1041 | gramov kcal | |
rum tmavý | 1 36 | polievková lyžica kcal | |
vajce slepačie | 2 176 | kusy kcal |
Recept

2.
mandle 80 gramov
Mandle krátko povaríme, vodu scedíme, mandle ošúpeme a poprekrajujeme pozdĺžne na polovice.

4.
múka hladká 300 gramov • cukor práškový 70 gramov • korenie perníkové 12 gramov • jedlá sóda (sóda bikarbóna) ½ čajovej lyžičky
V miske zmiešame pomleté mandle, múku, cukor, perníkové korenie a sódu bikarbónu.

5.
vajce slepačie 1 kus • rum tmavý 1 polievková lyžica
V rozpustenom masle s medom rozmiešame vajíčko a rum.

6.
Tekutú zmes prilejeme do sypkej a premiešame varechou.

7.
Cesto preložíme na dosku, vypracujeme rukou a uložíme zabalené do potravinárskej fólie na 12 hodín do chladu.

8.
Odpočinuté cesto premiesime a rozvaľkáme na hrúbku asi 3-4 mm. Vykrajujeme rôzne tvary.

9.
vajce slepačie 1 kus
Vykrojené tvary preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a potrieme rozšľahaným vajíčkom.

10.
Medovníčky vyzdobíme pripravenými mandľami.

11.
Pečieme 8 min. pri teplote 180°C.

Dobrú chuť!