Mandľové čiapočky
Krehké trojuholníčky plnené mandľovou plnkou.
recept,fotorecept,múka hladká,maslo,mandle mleté,Suché pečivo,Vianočné recepty
Suché pečivo
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor kryštálový | 180 | gramov | |
cukor práškový | 2 | čajové lyžičky | |
mandle mleté | 150 | gramov | |
maslo | 200 | gramov | |
múka hladká | 375 | gramov | |
múka hladká | - | ||
vaječný bielok | 2 | kusy | |
vaječný žĺtok | 3 | kusy | |
škorica mletá | 1 | čajová lyžička |
Recept
1.
múka hladká 375 gramov • cukor kryštálový 80 gramov • maslo 200 gramov • vaječný žĺtok 3 kusy
Múku, cukor, nakrájané maslo a vaječné žĺtky vložíme do misy a vypracujeme cesto.
2.
Cesto zabalíme do fólie a uložíme na pol až hodinu do chladničky.
3.
vaječný bielok 2 kusy • cukor kryštálový 100 gramov
Z bielkov ušľaháme tuhý sneh, zašľaháme do neho cukor...
5.
Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku asi 3 mm, vykrajujeme kolieska o priemere približne 7 cm.
6.
Na každé koliesko položíme primeranú časť mandľovej plnky. Okraje kolieska potrieme rozšľahaným bielkom.
7.
Kolieska stlačíme tak, aby sa vytvoril tvar čiapočky či klobúčika.
8.
Poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie.
9.
Pečieme 15 min. pri teplote 180°C.
10.
škorica mletá 1 čajová lyžička • cukor práškový 2 čajové lyžičky
Škoricu zmiešame s cukrom a cez sitko posypeme takmer vychladené koláčiky. Skladujeme v chlade, v uzavretej nádobe.
Dobrú chuť!