Mandarínkové mafiny
Sladko-kyslé mafiny, ktorým môžeme jednoducho zmeniť príchuť použitím inej citrusovej šťavy.
recept,fotorecept,mandarínková šťava čerstvá,mandarinky,Mafiny
Mafiny
Kategórie
Mafiny ›
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor kryštálový | 140 | gramov | |
kypriaci prášok do pečiva | 10 | gramov | |
mandarinky | 2 | kusy | |
mandarínková šťava čerstvá | 6 | polievkových lyžíc | |
maslo | 150 | gramov | |
múka hladká | 100 | gramov | |
múka polohrubá | 100 | gramov | |
puding vanilkový - prášok | 40 | gramov | |
soľ | - | ||
vajce slepačie | 3 | kusy |
Recept
1.
múka hladká 100 gramov • múka polohrubá 100 gramov • puding vanilkový - prášok 40 gramov • cukor kryštálový 140 gramov • kypriaci prášok do pečiva 10 gramov
Obe múky, puding, cukor a kypriaci prášok dobre premiešame.
2.
maslo 150 gramov • vajce slepačie 3 kusy • soľ • mandarínková šťava čerstvá 6 polievkových lyžíc
Pridáme rozpustené vychladené maslo, vajcia, štipku soli, šťavu z čerstvých mandarínok a cesto vymiešame do hladka.
3.
mandarinky 2 kusy
Cesto naplníme do silikónových mafinových košíčkov, alebo do otvorov v špeciálnom plechu na mafiny. Do každého košíčka vložíme mesiačik mandarínky. Môžeme použiť aj papierové košíčky, ktoré poukladáme na plech a naplníme. Je možné že v tomto prípade stratia tvar, avšak chuti mafinov to rozhodne neublíži.
4.
Pečieme v rozohriatej rúre na 160°C cca 25 - 30 minút.
Dobrú chuť!