Malinový mrežovník
Svieži koláčik.
recept,fotorecept,maliny,lekvár podľa vlastného výberu,Koláče
Koláče
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor práškový | - | ||
cukor práškový | 80 | gramov | |
kypriaci prášok do pečiva | 1 | čajová lyžička | |
lekvár podľa vlastného výberu | 150 | gramov | |
maliny | 350 | gramov | |
maslo | 80 | gramov | |
múka polohrubá | 200 | gramov | |
smotana kyslá (14-18% tuku) | 1 | polievková lyžica | |
vajce slepačie | 1 | kus |
Recept
1.
múka polohrubá 200 gramov • kypriaci prášok do pečiva 1 čajová lyžička • maslo 80 gramov • vajce slepačie 1 kus • cukor práškový 80 gramov • smotana kyslá (14-18% tuku) 1 polievková lyžica
Múku zmiešame s kypriacim práškom, pridáme maslo, vajce, cukor a kyslú smotanu. Vypracujeme hladké cesto.
2.
lekvár podľa vlastného výberu 150 gramov
Menší plech (32x22 cm) vystelieme papierom na pečenie. Asi 2/3 cesta rozvaľkáme na pomúčenej doske a preložíme ho do plechu. Cesto môžeme rozvaľkať na potrebnú veľkosť aj na papieri na pečenie, ktorý z plechu vyberieme a potom, aj s cestom, ho späť vložíme. Cesto potrieme primeraným množstvom riedkeho lekváru.
4.
Zo zvyšného cesta urobíme na koláči mriežky.
5.
Pečieme vo vyhriatej rúre 30 minút, pri teplote asi 180°C. Hotový koláč môžeme posypať preosiatym práškovým cukrom.
Dobrú chuť!