Makový krémeš
Úžasný krémeš s makom. Jeho jednoduchá príprava je zárukou, že sa každému kuchtíkovi podarí a ohúri aj najväčších "makoholikov" :)
recept,fotorecept,cesto lístkové,mak mletý,smotana na šľahanie (30-33% tuku),Zákusky
Zákusky
Kategórie
Zákusky ›
Ingrediencie
Ingrediencie
cesto lístkové | 275 | gramov | |
cukor kryštálový | 100 | gramov | |
cukor vanilkový | 20 | gramov | |
mak mletý | 100 | gramov | |
maslo | 120 | gramov | |
mlieko plnotučné 3,5% | 600 | mililitrov | |
puding vanilkový - prášok | 74 | gramov | |
smotana na šľahanie (30-33% tuku) | 400 | mililitrov | |
stužovač šľahačky | 2 | balíčky | |
čokoláda | - |
Recept
1.
cesto lístkové 275 gramov
Rolované lístkové cesto (40x24 cm) rozvinieme na papieri. Položíme aj s papierom na plech a popicháme vidličkou.
2.
Pečieme 20 min. pri teplote 200°C.
3.
mlieko plnotučné 3,5% 500 mililitrov • cukor kryštálový 100 gramov • mak mletý 100 gramov
V mlieku rozmiešame cukor a mak a 10 minút povaríme.
4.
mlieko plnotučné 3,5% 100 mililitrov • puding vanilkový - prášok 74 gramov
V mlieku rozmiešame pudingový prášok...
5.
...a vlejeme do mlieka s makom. Uvaríme do zhustnutia a vychladíme v studenom vodnom kúpeli.
6.
maslo 120 gramov • cukor vanilkový 20 gramov
Maslo, zohriate na izbovú teplotu, vyšľaháme dohladka s cukrom.
7.
Vmiešame vychladený makový puding.
8.
Lístkové cesto prekrojíme po šírke na polovicu. Na jednu polovicu nanesieme makovú plnku.
9.
smotana na šľahanie (30-33% tuku) 400 mililitrov • stužovač šľahačky 2 balíčky
Zo smotany vyšľaháme pevnú šľahačku.
10.
Rozotrieme na makový krém a necháme tuhnúť v chladničke 24 hodín.
12.
Pred podávaním nakrájame krémeš z chladničky na také isté kocky, ako sme si pripravili cesto s čokoládou.
13.
Na každú kocku položíme čokoládový vrchnáčik :) a môžeme servírovať.
Dobrú chuť!