Makovo jablkový koláč

Výborný koláčik, rýchlo pripravený...a hlavne všetkým pochuti!
recept,fotorecept,jablká,mak mletý,Koláče
Koláče
Kategórie
Koláče › Sezóna - Jablká (zima) › Sezóna - Jablká (jeseň) › Dezerty z jabĺk › Jablkové koláče ›Ingrediencie
Ingrediencie
cukor kryštálový | 3 181 | polievkové lyžice kcal | |
cukor práškový | 150 582 | gramov kcal | |
jablká | 600 366 | gramov kcal | |
kypriaci prášok do pečiva | 2 8 | čajové lyžičky kcal | |
mak mletý | 100 541 | gramov kcal | |
maslo | 140 1028 | gramov kcal | |
maslo | 0 ?? | kcal | |
mlieko plnotučné 3,5% | 100 64 | mililitrov kcal | |
múka hladká | 0 ?? | kcal | |
múka polohrubá | 200 712 | gramov kcal | |
vaječný bielok | 4 68 | kusy kcal | |
vaječný žĺtok | 4 228 | kusy kcal |
Recept
1.
maslo 140 gramov • cukor práškový 150 gramov • vaječný žĺtok 4 kusy
Maslo vyšľaháme s cukrom a žĺtkami do peny.

2.
múka polohrubá 200 gramov • mlieko plnotučné 3,5% 100 mililitrov • kypriaci prášok do pečiva 2 čajové lyžičky
Do cesta na striedačku vmiešame múku s práškom do pečiva a mlieko.




6.
Plech hlboký 32 cm x 25 cm
Hlboký plech na pečenie vymastíme maslom a vysypeme múkou. Rovnomerne rozotrieme makové cesto.

7.
cukor kryštálový 3 polievkové lyžice
Na makové cesto naukladáme kocky jabĺk, posypeme cukrom, pomaly a trpezlivo (jabĺčka sa pohybujú) zakryjeme druhou polovicou cesta.

8.
Pečieme 20 min. pri teplote 180°C.

Dobrú chuť!