Makové kolieska
Jemné kolieska ktorých chuť prekvapí.
recept,fotorecept,maslo,maslo,cukor práškový,cukor práškový,mak mletý,Suché pečivo,Vianočné recepty
Suché pečivo
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor práškový | 205 | gramov | |
kakao - prášok | 1 | polievková lyžica | |
mak mletý | 125 | gramov | |
mandle sladké jadrá | - | ||
maslo | 205 | gramov | |
mlieko polotučné 1,5% | 200 | mililitrov | |
múka hladká | 150 | gramov | |
múka hladká | - | ||
puding vanilkový - prášok | 15 | gramov | |
vajce slepačie | 1 | kus | |
čokoláda na varenie 55% | - |
Recept
1. Príprava krému
mlieko polotučné 1,5% 200 mililitrov • puding vanilkový - prášok 15 gramov • cukor práškový 80 gramov
Z mlieka, pudingového prášku a cukru uvaríme hustý puding. Necháme vychladiť na izbovú teplotu.
4. Cesto
múka hladká 150 gramov • mak mletý 125 gramov • cukor práškový 125 gramov • vajce slepačie 1 kus • maslo 125 gramov
V miske zmiešame múku, mak, cukor, vajce a maslo. Vypracujeme cesto ktoré zabalíme do fólie a necháme v chlade 30 minút odpočívať.
5. Pečenie koliesok
Rúru predhrejeme na 130°C. Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske a povykrajujeme z neho malé kolieska.
6.
Potom kolieska opatrne preložíme na plech vyložený papierom na pečenie. V rúre ich 25 minút pri teplote 130°C usušíme.
7. Plnenie a zdobenie
Na polovicu koliesok nastriekame pripravený krém.
8.
Krém zakryjeme druhou polovicou koliesok.
9.
čokoláda na varenie 55% • mandle sladké jadrá
Vrch koliesok ozdobíme kvapkou rozpustenej čokolády do ktorej vložme mandľu alebo lieskový oriešok.
Dobrú chuť!