Mäkké medovníčky
Nepečiete na vianoce veľa? Pečiete tak jeden deň pred štedrým večerom? Potom tu máme pre vás jednoduchý recept na pár kúskov ihneď mäkkých medovníkov. Veď bez medovníkov vianoce byť nemôžu!
recept,fotorecept,med,korenie perníkové,Suché pečivo,Vianočné recepty
Suché pečivo
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor práškový | 100 | gramov | |
jedlá sóda (sóda bikarbóna) | ½ | čajovej lyžičky | |
korenie perníkové | 1 | čajová lyžička | |
maslo | 75 | gramov | |
med | 3 | polievkové lyžice | |
múka hladká | 300 | gramov | |
múka hladká | - | ||
vajce slepačie | 2 | kusy | |
vajce slepačie | - |
Recept
1.
vajce slepačie 2 kusy • med 3 polievkové lyžice • maslo 75 gramov • múka hladká 300 gramov • cukor práškový 100 gramov • jedlá sóda (sóda bikarbóna) ½ čajovej lyžičky • korenie perníkové 1 čajová lyžička
Uvedené ingrediencie vložíme do hlbokej misy.
2.
Vypracujeme cesto, zabalíme do potravinárskej fólie a necháme pol hodiny odpočívať v chlade.
3.
Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske asi na 3 mm. Vykrajujeme srdiečka, alebo iné tvary.
4.
Vykrojené tvary poprekladáme na plech vyložený papierom na pečenie, potrieme rozšľahaným vajíčkom a ozdobíme orechmi.
5.
Pečieme 7 min. pri teplote 180°C.
Dobrú chuť!