Mäkké medovníčky

Nepečiete na vianoce veľa? Pečiete tak jeden deň pred štedrým večerom? Potom tu máme pre vás jednoduchý recept na pár kúskov ihneď mäkkých medovníkov. Veď bez medovníkov vianoce byť nemôžu!
recept,fotorecept,med,korenie perníkové,Suché pečivo,Vianočné recepty
Suché pečivo
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor práškový | 100 388 | gramov kcal | |
jedlá sóda (sóda bikarbóna) | ½ 0 | čajovej lyžičky kcal | |
korenie perníkové | 1 16 | čajová lyžička kcal | |
maslo | 75 551 | gramov kcal | |
med | 3 148 | polievkové lyžice kcal | |
múka hladká | 300 1041 | gramov kcal | |
múka hladká | 0 ?? | kcal | |
vajce slepačie | 2 176 | kusy kcal | |
vajce slepačie | 0 ?? | kcal |
Recept
1.
vajce slepačie 2 kusy • med 3 polievkové lyžice • maslo 75 gramov • múka hladká 300 gramov • cukor práškový 100 gramov • jedlá sóda (sóda bikarbóna) ½ čajovej lyžičky • korenie perníkové 1 čajová lyžička
Uvedené ingrediencie vložíme do hlbokej misy.

2.
Vypracujeme cesto, zabalíme do potravinárskej fólie a necháme pol hodiny odpočívať v chlade.

3.
Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske asi na 3 mm. Vykrajujeme srdiečka, alebo iné tvary.

4.
Vykrojené tvary poprekladáme na plech vyložený papierom na pečenie, potrieme rozšľahaným vajíčkom a ozdobíme orechmi.

5.
Pečieme 7 min. pri teplote 180°C.

Dobrú chuť!