Maďarský guláš

Skvelý recept na originál maďarský guláš. Guláš sa skladá výhradne z mäsa, cibule, papriky a paradajok. Je veľmi chutný a aj keď sa ničím nezahusťuje je dostatočne hustý. Tradične sa podáva z haluškami, nič vám však nebráni dať si k nemu knedľu.
recept,fotorecept,cibuľa,paradajky,paprika,hovädzie predné,Hovädzie mäso,Maďarská kuchyňa,Sezónne recepty
Hovädzie mäso
Maďarská kuchyňa
Kategórie
Hovädzie mäso › Maďarská kuchyňa › Sezónne recepty › Sezóna - Paradajky › Sezóna - Paprika › Sezóna - Cibuľa ›Ingrediencie
Ingrediencie
Halušky recept | 0 ?? | kcal | |
cibuľa | 500 220 | gramov kcal | |
hovädzie predné | 1 1800 | kilogram kcal | |
masť bravčová | 2 269 | polievkové lyžice kcal | |
paprika | 2 ?? | kusy kcal | |
paprika mletá štipľavá | ½ 8 | čajovej lyžičky kcal | |
paprika červená mletá | 1.5 71 | polievkovej lyžice kcal | |
papriková pasta - pikantná | ½ 3 | čajovej lyžičky kcal | |
paradajky | 4 ?? | kusy kcal | |
soľ | 1 0 | polievková lyžica kcal | |
voda | 400 0 | mililitrov kcal |
Recept


3.
Pridáme cibuľu a 25 minút dusíme pod pokrievkou, za častého premiešavania, do hneda. Cibuľa musí skaramelizovať.


5.
paradajky 4 kusy
Pripravíme si paradajky. Ak použijeme čerstvé, zalejeme ich horúcou vodou, necháme postáť, vodu zlejeme a paradajky ošúpeme a pokrájame. Vhodnejšie sú na guláš sterilizované paradajky, ktoré majú sýtejšiu farbu lebo sú zavárané v plnej zrelosti.


7.
Ku skaramelizovanej cibuli pridáme paradajky a 10 minút varíme, kým vznikne paradajková kaša.

8.
paprika červená mletá 1.5 polievkovej lyžice • paprika mletá štipľavá ½ čajovej lyžičky • papriková pasta - pikantná ½ čajovej lyžičky
Pridáme sladkú i pikantnú papriku a paprikovú pastu. Premiešame...

9.
...a pridáme mäso. 10 minút restujeme, kým sa mäso zatiahne.

10.
voda 200 mililitrov • soľ 1 polievková lyžica
Pridáme nakrájanú papriku, soľ a vodu. Voda musí byť zarovno mäsa. Zakryjeme a za občasného premiešavania varíme 45 minút.

11.
voda 200 mililitrov
Po tomto čase sa množstvo vody zredukuje a podľa potreby vodu postupne dolievame (spolu dolejeme ešte asi 200 ml vody). Varíme ďalej do zmäknutia mäsa - asi ďalších 45 minút.

Dobrú chuť!