Maďarský držkový guláš
Hustý, chutný guláš pre milovníkov hovädzích držiek.
recept,fotorecept,hovädzie držky - predvarené,Hovädzie mäso,Polievky,Bezlaktózové,Bezlepkové,Maďarská kuchyňa
Hovädzie mäso
Maďarská kuchyňa
Ingrediencie
Ingrediencie
cesnak | 5 | strúčikov | |
cibuľa | 200 | gramov | |
hovädzie držky - predvarené | 500 | gramov | |
korenie gulášové | 1 | čajová lyžička | |
korenie čierne mleté | ½ | čajovej lyžičky | |
masť bravčová | 1 | polievková lyžica | |
paprika zelená | 200 | gramov | |
paprika červená mletá | 1 | čajová lyžička | |
paprika červená mletá štipľavá | ¼ | čajovej lyžičky | |
paradajky sterilizované | 200 | gramov | |
soľ | 1.5 | čajovej lyžičky | |
voda | ½ | litra | |
zemiaky | 250 | gramov |
Recept
1.
cibuľa 200 gramov • masť bravčová 1 polievková lyžica
Cibuľu ošúpeme, nakrájame a osmažíme na masti.
2.
paprika zelená 200 gramov
Papriku umyjeme, vyčistíme, pokrájame na prúžky a pridáme k cibuli. Krátko podusíme.
3.
zemiaky 250 gramov • soľ 1.5 čajovej lyžičky • korenie gulášové 1 čajová lyžička • korenie čierne mleté ½ čajovej lyžičky • paprika červená mletá 1 čajová lyžička • paprika červená mletá štipľavá ¼ čajovej lyžičky
Očistíme, umyjeme a na kocky pokrájame zemiaky. K paprike pridáme soľ, korenie a červenú mletú papriku. Premiešame,...
6.
paradajky sterilizované 200 gramov • cesnak 5 strúčikov
Nakoniec pridáme paradajky aj s nálevom, premiešame a prevaríme. Do gulášu pridáme očistené, pretlačené strúžky cesnaku. Podľa chuti dosolíme.
Dobrú chuť!