Lusková smotanová polievka
Mliečna polievka zo zelených fazuľových strukov (luskov) so zemiakmi. Porcie polievky si dochutíme octom, alebo citrónovou šťavou.
recept,fotorecept,zemiaky,fazuľové struky (lusky),smotana na varenie (10-12% tuku),Strukovinové polievky,Slovenská kuchyňa
Strukovinové polievky
Slovenská kuchyňa
Kategórie
Strukovinové polievky › Slovenská kuchyňa › Sezóna - Zelená fazuľka (struky) › Sezóna - Zemiaky ›
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor kryštálový | 1 | čajová lyžička | |
fazuľové struky (lusky) | 400 | gramov | |
mlieko plnotučné 3,5% | 500 | mililitrov | |
múka hladká | 2 | polievkové lyžice | |
smotana na varenie (10-12% tuku) | 500 | mililitrov | |
soľ | 1 | čajová lyžička | |
voda | 250 | mililitrov | |
zemiaky | 400 | gramov |
Recept
1.
zemiaky 400 gramov • voda 250 mililitrov • soľ 1 čajová lyžička
Zemiaky očistíme, nakrájame na menšie kocky a dáme variť do slanej vody. Uvaríme do mäkka cca 15-20 minút.
2.
fazuľové struky (lusky) 400 gramov • cukor kryštálový 1 čajová lyžička
Fazuľové struky umyjeme, pokrájame na menšie kúsky a v slanej vode povaríme asi 10 minút. Scedíme. Lusky pridáme k zemiakom. Jemne prisladíme. (Na polievku môžeme použiť aj sterilizované, či zmrazené fazuľové struky).
4.
smotana na varenie (10-12% tuku) 500 mililitrov
Zátrepku prilejeme k zelenine, pridáme smotanu a prevaríme.
Dobrú chuť!