Losos v zemiakovom cestíčku
Filet z lososa zapečený v jemnom cestíčku zo zemiakov.
recept,fotorecept,zemiaky,losos filet,Hlavné jedlá z rýb,Bezlaktózové
Hlavné jedlá z rýb
Ingrediencie
Ingrediencie
losos filet | 300 | gramov | |
múka polohrubá | 100 | gramov | |
soľ | 1 | čajová lyžička | |
soľ | - | ||
vaječný žĺtok | 1 | kus | |
zemiaky | 500 | gramov |
Recept
1. Príprava zemiakového cestíčka
zemiaky 500 gramov • soľ 1 čajová lyžička
Zemiaky uvaríme v šupke s lyžičkou soli približne 25 min.
2.
Po vychladnutí zemiaky zbavíme šupky a podrvíme na kašu.
3.
vaječný žĺtok 1 kus • soľ • múka polohrubá 100 gramov
Zo zemiakovej kaše, vaječného žĺtka, soli a múky vymiešame cestíčko.
4. Zabalenie ryby do cestíčka
losos filet 300 gramov
Cesto si na poriadne pomúčenej trochu vymiesime a rozvaľkáme do tvaru obdĺžnika približne 20 x 40 cm (podľa tvaru filetov lososa).
5.
Na stred jednej polovice položíme kúsok ryby, preložíme cestom a pozatláčame okraje.
6. Pečenie lososových taštičiek
Vložíme do vymasteného plechu a potrieme olejom.
7.
Pečieme pri 220°C po dobu 25 - 30 minút do zlatista.
Dobrú chuť!