Losos s hlivovou omáčkou a špenátom
recept,fotorecept,hliva ustricová,losos filet,smotana sladká na varenie,Hlavné jedlá z rýb,,Bezlepkové
Hlavné jedlá z rýb
Ingrediencie
Ingrediencie
hliva ustricová | 500 | gramov | |
korenie čierne mleté | - | ||
losos filet | 300 | gramov | |
olej olivový | 4 | polievkové lyžice | |
smotana sladká na varenie | 150 | mililitrov | |
soľ | 0 | ||
špenát čerstvý listový | 800 | gramov |
Recept
1.
hliva ustricová 500 gramov • olej olivový 1 polievková lyžica • soľ • smotana sladká na varenie 150 mililitrov
Hlivu nakrájame na menšie kúsky, vložíme ju do hrnca s olejom. Jemne osmažíme, posolíme. Vďaka soli hliva pustí vlastnú šťavu, chvíľu ju podusíme. Zalejeme smotanou na varenie. Ak je omáčka príliš riedka, zahustíme ju hladkou múkou.
2.
olej olivový 2 polievkové lyžice • losos filet 300 gramov • soľ • korenie čierne mleté
Na panvici zohrejeme olej, vložíme menšie steaky z lososa. Osolíme, okoreníme. Lososa obrátime na jednu stranu, opečieme, prehodíme na druhú stranu a opečieme. Ak nám olej prská, panvicu prikryjeme.
3.
olej olivový 1 polievková lyžica • špenát čerstvý listový 800 gramov
Hlboká panvica Wok ø 28 cm
Vo woku na oleji opražíme cesnak, pridáme listy čerstvého špenátu. Stálym miešaním špenát pražíme.
Dobrú chuť!