Lokše
Recept na chutné a jednoduché lokše.
recept,fotorecept,zemiaky,Zemiakové prílohy,Slovenská kuchyňa,,Bezlaktózové
Zemiakové prílohy
Slovenská kuchyňa
Recept
2. Rozmixujeme zemiaky
Vodu zlejeme, zemiaky necháme vychladnúť, ošúpeme a vložíme do mixéra.
3. Vypracujeme cesto
múka polohrubá 150 gramov • soľ 1 čajová lyžička
Rozmixované zemiaky zmiešame s múkou, osolíme, rukami vypracujeme cesto.
4. Vyvaľkáme tenkú placku
Z cesta vytvárame približne rovnaké guľôčky, ktoré vyvaľkáme na tenkú placku.
5. Opečieme
Placky z obidvoch strán opečieme na sucho na teflónovej panvici.
6. Servírujeme
Hotové lokše potrieme masťou (najlepšie husacou), alebo len roztopeným maslom, poprípade olivovým olejom.
Dobrú chuť!