Linecké veľkonočné zajace
Jednoduchý trvanlivý keks bez plnky. Chutiť bude najmä malým šibačom.
recept,fotorecept,múka hladká,maslo,Suché pečivo,Veľkonočné
Suché pečivo
Ingrediencie
Ingrediencie
citrón | - | ||
cukor práškový | 60 | gramov | |
cukrárenské zdobenie - pestré | - | ||
maslo | 125 | gramov | |
múka hladká | 250 | gramov | |
vajce slepačie | 1 | kus |
Recept
1.
múka hladká 250 gramov • cukor práškový 60 gramov • maslo 125 gramov • vajce slepačie 1 kus • citrón
Do misy nasypeme múku, pridáme cukor, maslo a vajce. Citrón dobre umyjeme a ošúpeme. Kôru nastrúhame z vnútornej strany a pridáme k ingredienciám v mise.
2.
Vypracujeme cesto a necháme v chlade najmenej hodinu odpočívať.
3.
Cesto rozvaľkáme na hrúbku 3 - 4 mm a vykrajujeme veľkonočnými formičkami.
5.
Pečieme 8 min. pri teplote 180°C.
Dobrú chuť!