RECEPTY

Linecké kávové tortičky

Linecké kávové tortičky

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-star

Vianočné koláčiky z lineckého cesta plnené mocca krémom.

recept,fotorecept,káva čierna instantná,Suché pečivo,Vianočné recepty

Suché pečivo

Kuchtil

Počet porcií

35

Čas prípravy

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cukor kryštálový80gramov
cukor práškový60gramov
cukrárenské zdobenie - čokoládové-
káva čierna instantná1.5čajovej lyžičky
maslo250gramov
mlieko plnotučné 3,5%200mililitrov
múka hladká250gramov
vajce slepačie1kus
čokoláda biela-
škrob kukuričný30gramov

 

Recept

1. 

múka hladká 250 gramov  cukor práškový 60 gramov  maslo 125 gramov  vajce slepačie 1 kus

Do misy nasypeme múku, pridáme cukor, nasekané maslo a vajce.

Do misy nasypeme múku, pridáme cukor, nasekané...

2. 

Vypracujeme hladké cesto, ktoré zabalíme do fólie a dáme na hodinu do chladničky.

Vypracujeme hladké cesto, ktoré zabalíme do...

3. 

mlieko plnotučné 3,5% 200 mililitrov  cukor kryštálový 80 gramov  škrob kukuričný 30 gramov  káva čierna instantná 1.5 čajovej lyžičky

V mlieku rozmiešame cukor, škrob a kávu. Za stáleho miešania privedieme do varu...

V mlieku rozmiešame cukor, škrob a kávu. Za...

4. 

...a uvaríme do zhustnutia. Takmer vychladíme.

...a uvaríme do zhustnutia. Takmer vychladíme....

5. 

maslo 125 gramov

Do hlbšej nádoby vložíme maslo, pridáme vlažný puding a vyšľaháme krém. Ak je krém veľmi riedky môžeme ho vložiť do chladničky, kým upečieme kolieska.

Do hlbšej nádoby vložíme maslo, pridáme...

6. 

Cesto rozvaľkáme asi na 0,5 centimetra a vykrajujeme kolieska s priemerom 4 cm.

Cesto rozvaľkáme asi na 0,5 centimetra a...

7. 

Pomocou noža poprekladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Pečieme asi 8 minút pri teplote 180°C.

Pomocou noža poprekladáme na plech vyložený...

8. 

Vychladené kolieska potrieme hrubšou vrstvou krému a po dve spolu zlepíme.

Vychladené kolieska potrieme hrubšou vrstvou...

9. 

čokoláda biela  cukrárenské zdobenie - čokoládové

Tortičky ozdobíme a uložíme do chladu stuhnúť a odležať. Po dvoch-troch dňoch sú pripravené na konzumáciu. Skladujeme v chlade.

Tortičky ozdobíme a uložíme do chladu...

Dobrú chuť!

Články

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 9 • Prihlásiť