Linecké kávové tortičky
Vianočné koláčiky z lineckého cesta plnené mocca krémom.
recept,fotorecept,káva čierna instantná,Suché pečivo,Vianočné recepty
Suché pečivo
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor kryštálový | 80 | gramov | |
cukor práškový | 60 | gramov | |
cukrárenské zdobenie - čokoládové | - | ||
káva čierna instantná | 1.5 | čajovej lyžičky | |
maslo | 250 | gramov | |
mlieko plnotučné 3,5% | 200 | mililitrov | |
múka hladká | 250 | gramov | |
vajce slepačie | 1 | kus | |
čokoláda biela | - | ||
škrob kukuričný | 30 | gramov |
Recept
1.
múka hladká 250 gramov • cukor práškový 60 gramov • maslo 125 gramov • vajce slepačie 1 kus
Do misy nasypeme múku, pridáme cukor, nasekané maslo a vajce.
2.
Vypracujeme hladké cesto, ktoré zabalíme do fólie a dáme na hodinu do chladničky.
3.
mlieko plnotučné 3,5% 200 mililitrov • cukor kryštálový 80 gramov • škrob kukuričný 30 gramov • káva čierna instantná 1.5 čajovej lyžičky
V mlieku rozmiešame cukor, škrob a kávu. Za stáleho miešania privedieme do varu...
4.
...a uvaríme do zhustnutia. Takmer vychladíme.
5.
maslo 125 gramov
Do hlbšej nádoby vložíme maslo, pridáme vlažný puding a vyšľaháme krém. Ak je krém veľmi riedky môžeme ho vložiť do chladničky, kým upečieme kolieska.
6.
Cesto rozvaľkáme asi na 0,5 centimetra a vykrajujeme kolieska s priemerom 4 cm.
7.
Pomocou noža poprekladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Pečieme asi 8 minút pri teplote 180°C.
8.
Vychladené kolieska potrieme hrubšou vrstvou krému a po dve spolu zlepíme.
9.
čokoláda biela • cukrárenské zdobenie - čokoládové
Tortičky ozdobíme a uložíme do chladu stuhnúť a odležať. Po dvoch-troch dňoch sú pripravené na konzumáciu. Skladujeme v chlade.
Dobrú chuť!