Linecké arašidové toliare
Arašidové lepené kolieska, ozdobené čokoládou a vianočným zdobením. Výborná sladká pochúťka.
recept,fotorecept,vaječný bielok,arašidy pražené nesolené,Suché pečivo,Vianočné recepty
Suché pečivo
Ingrediencie
Ingrediencie
arašidy pražené nesolené | 80 | gramov | |
citrónová šťava | 1 | polievková lyžica | |
cukor práškový | 110 | gramov | |
cukrárenské zdobenie-vločky | - | ||
džem ríbezľový | - | ||
jedlá sóda (sóda bikarbóna) | 1 | štipka | |
maslo | 80 | gramov | |
múka hladká | 140 | gramov | |
múka hladká | - | ||
piškóty | 20 | gramov | |
vaječný bielok | 2 | kusy | |
vaječný žĺtok | 2 | kusy | |
čokoláda | - |
Recept
1.
múka hladká 140 gramov • maslo 80 gramov • cukor práškový 30 gramov • vaječný žĺtok 2 kusy • citrónová šťava 1 polievková lyžica • jedlá sóda (sóda bikarbóna) 1 štipka
Do misy vložíme uvedené suroviny. Vypracujeme cesto, zabalíme do potravinárskej fólie a uložíme na hodinu do chladničky.
3.
Kolieska poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie.
4.
Pečieme 8 min. pri teplote 180°C.
6.
cukor práškový 80 gramov • arašidy pražené nesolené 80 gramov • piškóty 20 gramov
Do bielkového snehu vmiešame cukor, najemno nasekané arašidy (najlepšie sa nasekajú v kuchynskom sekáčiku) a podrvené piškóty.
7.
Na plech vystlaný papierom na pečenie kladieme čajovou lyžičkou malé kôpky. Pri pečení sa roztečú na guľatý tvar.
8.
Pečieme 10 min. pri teplote 160°C.
11.
Necháme deň odstáť a môžeme ponúkať :)
Dobrú chuť!