Likérový čoko rez
Ponúkame ďalší receptík na obľúbený likérový zákusok z našej kuchyne. Piškótový korpus s vaječným likérom, jemná čokoládovo-likérová plnka a milovaná šľahačka vás zaručene osloví.
recept,fotorecept,vaječný likér,vaječný likér,smotana na šľahanie (30-33% tuku),Zákusky
Zákusky
Kategórie
Zákusky ›
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor kryštálový | 60 | gramov | |
cukor práškový | 190 | gramov | |
kypriaci prášok do pečiva | 10 | gramov | |
maslo | - | ||
maslo | 200 | gramov | |
mlieko polotučné 1,5% | 1 | liter | |
múka polohrubá | 120 | gramov | |
múka polohrubá | - | ||
olej slnečnicový | - | ||
puding vanilkový - prášok | 120 | gramov | |
smotana na šľahanie (30-33% tuku) | 500 | mililitrov | |
stužovač šľahačky | 20 | gramov | |
vaječný bielok | 6 | kusov | |
vaječný likér | 250 | mililitrov | |
vaječný žĺtok | 6 | kusov | |
voda | 50 | mililitrov | |
čokoláda | - | ||
čokoláda na varenie 55% | 200 | gramov |
Recept
1.
vaječný bielok 6 kusov • vaječný žĺtok 6 kusov • cukor práškový 100 gramov • voda 50 mililitrov
Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Žĺtky vymiešame s cukrom do peny a primiešame vodu.
2.
múka polohrubá 120 gramov • kypriaci prášok do pečiva 10 gramov
Vmiešame múku s kypriacim práškom...
3.
...a zľahka primiešame sneh z bielkov.
5.
Pečieme pri teplote 180°C 15 -20 minút. Či je korpus upečený vyskúšame pomocou špajdle. Tú zapichneme do cesta a po vybratí musí jej koniec zostať suchý, nelepivý. Korpus necháme vychladnúť.
6. Čokoládovo-likérový maslový krém
mlieko polotučné 1,5% 1 liter • puding vanilkový - prášok 120 gramov • cukor kryštálový 60 gramov
V mlieku rozmiešame pudingový prášok s cukrom a uvaríme hustejší puding. Vo vodnom kúpeli vychladíme na izbovú teplotu.
9.
Puding vložíme do misy a primiešame najprv čokoládu...
11.
...a nakoniec zapracujeme maslo.
12. Zákusok skompletizujeme :)
vaječný likér 100 mililitrov
Na korpus nalejeme likér a pomocou štetca ho rozotrieme.
13.
Nanesieme hladký čokoládová krém a odložíme zákusok na hodinu do chladničky.
14.
smotana na šľahanie (30-33% tuku) 500 mililitrov • stužovač šľahačky 20 gramov • cukor práškový 30 gramov
Po hodine vyšľaháme smotanu so stužovačom a cukrom. Rovnomerne ju rozotrieme na krém.
15.
Ozdobíme podľa vlastnej fantázie rozpustenou čokoládou zmiešanou s trochou oleja. Čokoláda by po stuhnutí nemala byť priveľmi tuhá, bude sa potom zákusok zle krájať a zdobenie bude praskať.
Dobrú chuť!