Letná pečená kačica so zeleninovým šalátom
Jednoducho upečená kačka podávaná so sviežim letným šalátom. Je to pochúťka, vyskúšajte!
recept,fotorecept,kačica,Husacie a kačacie mäso,Bezlaktózové,Bezlepkové
Husacie a kačacie mäso
Ingrediencie
Ingrediencie
Chrumkavý zeleninový šalát recept | - | ||
kačica | 2200 | gramov | |
paprika červená mletá | 1 | čajová lyžička | |
soľ | 3 | čajové lyžičky | |
voda | 100 | mililitrov |
Recept
1.
kačica 2200 gramov • soľ 3 čajové lyžičky • voda 100 mililitrov
Čerstvú kačicu umyjeme, zvnútra i zvonku nasolíme. Vložíme do hlbokého pekáča, podlejeme vodou, zakryjeme a hodinu pečieme pri 200°C. Po hodine obrátime, opäť zakryjeme a pečieme ďalšiu hodinu. Počas pečenia kačky si pripravíme dole uvedený šalát.
2.
paprika červená mletá 1 čajová lyžička
Kačku s pekáčom vyberieme a odokryjeme. Odoberieme trochu výpeku a rozmiešame v ňom papriku. Kačku ľahko potrieme a vložíme odkrytú do rúry. Necháme 15 minút zapiecť pri teplote 250°C.
3.
Pekáč opäť vyberieme, kačku otočíme, potrieme paprikou a necháme zapiecť z druhej strany. Upečenú kačku vyberieme na dosku, necháme ľahko vychladnúť a nožnicami na hydinu rozstriháme na porcie. Návod na porcovanie kačky nájdete tu.
4.
Chrumkavý zeleninový šalát recept
Podľa uvedeného receptu si z kapusty, uhorky, paradajok, mrkvy a cibuľky pripravíme jednoduchý letný šalát. Je tou najskvelejšou ľahkou prílohou k mäsu v letných mesiacoch.
Dobrú chuť!