Letná kokosová torta

Osviežujúca letná torta zo sezónneho ovocia
recept,fotorecept,mlieko kokosové,tvaroh jemný odtučnený 0,5%,smotana na šľahanie (30-33% tuku),marhule,Torty,Bezlepkové
Torty
Kuchtil
Počet porcií
15
Hmotnosť porcie
111 g
Energia porcie
257 kcal
Čas prípravy
40 min.
Náročnosť
stredná
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor kryštálový | 120 483 | gramov kcal | |
kokos strúhaný | 80 555 | gramov kcal | |
kypriaci prášok do pečiva | 2 8 | čajové lyžičky kcal | |
marhule | 400 228 | gramov kcal | |
maslo | 40 294 | gramov kcal | |
mlieko kokosové | 200 292 | mililitrov kcal | |
rum tmavý | 3 108 | polievkové lyžice kcal | |
sirup kokosový | 2 96 | polievkové lyžice kcal | |
smotana na šľahanie (30-33% tuku) | 250 778 | mililitrov kcal | |
tvaroh jemný odtučnený 0,5% | 200 180 | gramov kcal | |
vaječný bielok | 3 51 | kusy kcal | |
vaječný žĺtok | 3 171 | kusy kcal | |
čokoláda biela | 80 432 | gramov kcal | |
želatinový stužovač | 50 180 | gramov kcal |
Recept
1. Rozpustíme čokoládu
čokoláda biela 80 gramov
Čokoládu nalamanú na kúsky rozpustíme v teplom vodnom kúpeli.


3. Zapracujeme žĺtka
vaječný žĺtok 3 kusy • kypriaci prášok do pečiva 2 čajové lyžičky • kokos strúhaný 80 gramov
Do vyšľahaného masla postupne pridáme vaječné žĺtka, premiešame. Do misy pridáme kokos, rozpustenú čokoládu a prášok do pečiva.

4. Pridáme vyšľahaný sneh
vaječný bielok 3 kusy
Z bielkov vyšľaháme sneh dotuha. Sneh pridáme do cesta. Jemne premiešame.

5. Kokosový korpus
Cesto vylejeme do tortovej formy vyloženej papierom na pečenie. Pečieme 20 minút na 175 °C. Po upečení korpus necháme vychladnúť na kuchynskej mriežke.

6. Príprava kokosového krému
mlieko kokosové 200 mililitrov • tvaroh jemný odtučnený 0,5% 200 gramov • sirup kokosový 2 polievkové lyžice • rum tmavý 3 polievkové lyžice • cukor kryštálový 80 gramov
Do misky vylejeme kokosové mlieko, pridáme tvaroh, cukor, kokosový sirup a rum. Premiešame.

7.
želatinový stužovač 50 gramov
Ľubovoľné množstvo krému prelejeme do menšej misky. Do nej potom vmiešame želatínový stužovač. Obsah misky prelejeme do zvyšného krému. Poriadne premiešame, získame tuhšiu zmes.

8. Vyšľaháme šlahačku
smotana na šľahanie (30-33% tuku) 250 mililitrov
Do krému primiešame vyšlahanú šľahačku.

9. Natierame krémom
marhule 400 gramov
Na upečený kokosový korpus natrieme časť krému, poukladáme na menšie kúsky nakrájané marhule.

10.
Nanesieme ďalšiu vrstvu krému, ozdobíme štvrťami marhúľ.

Dobrú chuť!