Ľadové broskyňové rezy

Lahodný zákusok bez múky, vhodný na maškrtenie v horúci letný deň. Podávame dobre schladený.
recept,fotorecept,čokoláda biela,tvaroh jemný mäkký,broskyne kompótované,Agar (prášok),Zákusky,Bezlepkové
Zákusky
Ingrediencie
Ingrediencie
Agar (prášok) | 4 14 | gramy kcal | |
Karobový prášok tmavý (Svätojánsky chlieb) | 20 45 | gramov kcal | |
broskyne kompótované | 800 504 | gramov kcal | |
cukor kryštálový | 60 242 | gramov kcal | |
maslo | 100 734 | gramov kcal | |
mlieko polotučné 1,5% | 600 288 | mililitrov kcal | |
olej slnečnicový | 0 ?? | kcal | |
puding vanilkový - prášok | 74 263 | gramov kcal | |
tvaroh jemný mäkký | 200 238 | gramov kcal | |
vaječný bielok | 5 85 | kusov kcal | |
vaječný žĺtok | 5 285 | kusov kcal | |
voda | 200 0 | mililitrov kcal | |
čokoláda biela | 200 1078 | gramov kcal |
Recept



4.
Vlažnú čokoládu zmiešame s tvarohom.


6.
...a sneh z bielkov.

7.
Dno tortovej formy (26 cm) vyložíme papierom na pečenie a formu aj s papierom potrieme olejom.

8.
Vlejeme cesto.

9.
Rúru predhrejeme na 160° a na spodok vložíme veľký plech s vodou. Na mriežku nad plech vložíme formu s cestom a pečieme 30 minút pri teplote 160-170°. Rúru vypneme a necháme 15 minút v zatvorenej rúre dopekať. Upečený korpus je kompaktný a jemne ružovo sfarbený.

10.
mlieko polotučné 1,5% 400 mililitrov • cukor kryštálový 60 gramov
Mlieko s cukrom privedieme do varu.

11.
mlieko polotučné 1,5% 200 mililitrov • puding vanilkový - prášok 74 gramov • Karobový prášok tmavý (Svätojánsky chlieb) 20 gramov
V mlieku rozmiešame pudingový prášok s karobom,...

12.
...prilejeme do mlieka a uvaríme hustý puding.


14.
broskyne kompótované 800 gramov • voda 200 mililitrov • Agar (prášok) 4 gramy
Na korpus poukladáme na mesiačiky nakrájané kompótované alebo čerstvé broskyne(400 g). Necháme vychladnúť. Kompótovú šťavu zmiešame s vodou, rozmiešame v nej agar želatinu, privedieme do varu, odstavíme a chladíme vo vodnom kúpeli do začínajúceho hustnutia. Tekutiny na agar musíme mať spolu asi 500 ml. Pokiaľ použijeme pri príprave čerstvé broskyne, rozmiešame agar len vo vode (asi 500 ml) s cukrom podľa chuti a trochou citrónovej šťavy.

15.
Agar želatinu nalejeme na broskyne a vložíme stuhnúť do chladničky.

16.
Servírujeme.

Dobrú chuť!