RECEPTY

Kysnutý rebarborový osúch s džemom

Kysnutý rebarborový osúch s džemom

bi-starbi-starbi-starbi-starbi-star

Chutný koláčik, naspodu chrumkavý, na povrchu jemný a kyslastý.

recept,fotorecept,rebarbora,Koláče,

Koláče

Kuchtil

Počet porcií

12

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cukor kryštálový1čajová lyžička
cukor kryštálový30gramov
cukor práškový-
droždie čerstvé15gramov
džem ovocný150gramov
mlieko polotučné 1,5%150mililitrov
múka hladká300gramov
olej slnečnicový70mililitrov
olej slnečnicový-
rebarbora200gramov

 

Recept

1. 

mlieko polotučné 1,5% 150 mililitrov  cukor kryštálový 1 čajová lyžička  droždie čerstvé 15 gramov

V teplom mlieku s trochou cukru necháme vzísť droždie.

V teplom mlieku s trochou cukru necháme vzísť...

2. 

múka hladká 300 gramov  cukor kryštálový 30 gramov

Do misy nasypeme múku a cukor.

Do misy nasypeme múku a cukor....

3. 

olej slnečnicový 70 mililitrov

Prilejeme olej a kvások. Cesto premiešame a ak je priveľmi husté dolejeme ešte trochu (50 ml) mlieka.

Prilejeme olej a kvások. Cesto premiešame a ak...

4. 

Vymiesime cesto a necháme na teplom mieste zakryté vykysnúť.

Vymiesime cesto a necháme na teplom mieste...

5. 

rebarbora 200 gramov

Rebarboru ľahko ošúpeme, umyjeme a pokrájame na malé kúsky.

Rebarboru ľahko ošúpeme, umyjeme a pokrájame...

6. 

olej slnečnicový

Do plechu na pečenie (42x38) si pripravíme papier na pečenie. Vložíme do neho cesto a pomocou rúk potretých olejom cesto roztiahneme, prípadne rozvaľkáme malým valčekom na vaľkanie v plechu.

Do plechu na pečenie (42x38) si pripravíme...

7. 

džem ovocný 150 gramov

Na cesto natrieme riedky džem.

Na cesto natrieme riedky džem....

8. 

Po povrchu rozložíme rebarboru.

Po povrchu rozložíme rebarboru....

9. 

cukor práškový

Upečieme v rozohriatej rúre pri 180°C asi 20 minút. Teplý koláč pocukrujeme a po vychladnutí podávame.

Upečieme v rozohriatej rúre pri 180°C asi 20...

Dobrú chuť!

Články

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 9 • Prihlásiť