Kvasnicová nátierka
Pomazánka z droždia, jemne mixovaná s maslom.
recept,fotorecept,vajce slepačie,droždie čerstvé,Nátierky,Jedlá pre deti,Bezlepkové
Nátierky
Ingrediencie
Ingrediencie
cibuľa | 250 | gramov | |
droždie čerstvé | 80 | gramov | |
maslo | 100 | gramov | |
soľ | ½ | čajovej lyžičky | |
vajce slepačie | 4 | kusy |
Recept
1.
cibuľa 250 gramov • maslo 20 gramov • droždie čerstvé 80 gramov
Cibuľu očistíme, pokrájame a na masle opražíme dosklovita. Pridáme kvasnice a necháme ich rozpustiť.
2.
vajce slepačie 4 kusy • soľ ½ čajovej lyžičky
Vo vajíčkach rozmiešame soľ (pre deti nesolíme) a pridáme ich k droždiu s cibuľou.
3.
Miešame do úplného stuhnutia vajec. Vzniknutú zmes necháme vychladiť na izbovú teplotu.
5.
Hotovú pomazánku do doby podávania uložíme do chladničky.
Dobrú chuť!