Kuracie údené stehná s hrachovým pyré v parnom hrnci
Chutná údená kuracinka v zdravom hrášku.
recept,fotorecept,kuracie stehná údené,hrášok,Kuracie mäso,Parný hrniec,Bezlepkové
Kuracie mäso
Ingrediencie
Ingrediencie
cesnak | 1 | strúčik | |
hrášok | 600 | gramov | |
kuracie stehná údené | 2 | kusy | |
mlieko polotučné 1,5% | 1 | deciliter | |
soľ | 1 | čajová lyžička |
Recept
1. Kuracie stehná v parnej nádobe
kuracie stehná údené 2 kusy
Stehná opláchneme pod vodou a vložíme do spodnej nádoby parného hrnca.
2. Hrach v parnej nádobe
hrášok 600 gramov
Hrášok premyjeme a nasypeme do druhej nádoby parného hrnca. Nastavíme čas parenia na 30 minút.
3. Príprava hrachového pyré
soľ 1 čajová lyžička • cesnak 1 strúčik • mlieko polotučné 1,5% 1 deciliter
Hrášok po uplynutí času parenia presypeme do hlbšej nádoby, dolejeme vývar, ktorý vznikol v odkvapkávacej nádobe. Ponorným mixérom dobre rozmixujeme, pridáme soľ, pretlačený cesnak a trochu teplého mlieka.
4.
Servírujeme. Údené kuracie stehná podávame na hrachovom pyré s čerstvým chlebom.
Dobrú chuť!