Kuracie s bravčovou pečeňou
Šťavnaté marinované kuracie prsia s mäkučkou bravčovou pečienkou, šampiňónmi, preliate syrovou omáčkou s petržlenovou vňatkou. Podávame s varenými zemiakmi.
recept,fotorecept,kuracie prsia,bravčová pečeň,šampiňóny,Kuracie mäso,Bezlepkové
Kuracie mäso
Ingrediencie
Ingrediencie
bravčová pečeň | 250 | gramov | |
korenie grilovacie | 1 | čajová lyžička | |
korenie čierne mleté | ¼ | čajovej lyžičky | |
kuracie prsia | 250 | gramov | |
maslo | 50 | gramov | |
mlieko polotučné 1,5% | 400 | mililitrov | |
olej olivový | 50 | mililitrov | |
paprika červená mletá | 2 | čajové lyžičky | |
petržlenová vňať | - | ||
soľ | ½ | čajovej lyžičky | |
syr tavený | 100 | gramov | |
voda | 30 | mililitrov | |
šampiňóny | 250 | gramov | |
škrob kukuričný | 15 | gramov |
Recept
1.
kuracie prsia 250 gramov • olej olivový 50 mililitrov • paprika červená mletá 2 čajové lyžičky • korenie grilovacie 1 čajová lyžička
Kuracie prsia naložíme na minimálne 6 hodín do marinády z oleja, papriky a korenia.
2.
Potom ich z marinády vyberieme, prekrojíme naplocho na polovice a vo fólii vyklepeme natenko.
3.
Plátky mäsa opečieme z každej strany 3 minúty, na grilovacej panvici.
5.
korenie čierne mleté ¼ čajovej lyžičky
Ku kuracím prsiam pridáme pečienku, okoreníme a z každej strany 2 minúty opečieme.
7.
voda 30 mililitrov
Šampiňóny pridáme k mäsu, podlejeme trochou vody a zakryté 10 minút dusíme. Odstavíme z ohňa.
8. Príprava omáčky
mlieko polotučné 1,5% 400 mililitrov • škrob kukuričný 15 gramov • soľ ½ čajovej lyžičky
V mlieku rozmiešame maizenu a soľ. Privedieme do varu a uvaríme ľahko hustú kašu.
Dobrú chuť!