Kuracie s bravčovou pečeňou

Šťavnaté marinované kuracie prsia s mäkučkou bravčovou pečienkou, šampiňónmi, preliate syrovou omáčkou s petržlenovou vňatkou. Podávame s varenými zemiakmi.
recept,fotorecept,kuracie prsia,bravčová pečeň,šampiňóny,Kuracie mäso,Bezlepkové
Kuracie mäso
Ingrediencie
Ingrediencie
bravčová pečeň | 250 648 | gramov kcal | |
korenie grilovacie | 1 14 | čajová lyžička kcal | |
korenie čierne mleté | ¼ 5 | čajovej lyžičky kcal | |
kuracie prsia | 250 275 | gramov kcal | |
maslo | 50 367 | gramov kcal | |
mlieko polotučné 1,5% | 400 192 | mililitrov kcal | |
olej olivový | 50 440 | mililitrov kcal | |
paprika červená mletá | 2 32 | čajové lyžičky kcal | |
petržlenová vňať | 0 ?? | kcal | |
soľ | ½ 0 | čajovej lyžičky kcal | |
syr tavený | 100 260 | gramov kcal | |
voda | 30 0 | mililitrov kcal | |
šampiňóny | 250 40 | gramov kcal | |
škrob kukuričný | 15 55 | gramov kcal |
Recept
1.
kuracie prsia 250 gramov • olej olivový 50 mililitrov • paprika červená mletá 2 čajové lyžičky • korenie grilovacie 1 čajová lyžička
Kuracie prsia naložíme na minimálne 6 hodín do marinády z oleja, papriky a korenia.

2.
Potom ich z marinády vyberieme, prekrojíme naplocho na polovice a vo fólii vyklepeme natenko.

3.
Plátky mäsa opečieme z každej strany 3 minúty, na grilovacej panvici.


5.
korenie čierne mleté ¼ čajovej lyžičky
Ku kuracím prsiam pridáme pečienku, okoreníme a z každej strany 2 minúty opečieme.


7.
voda 30 mililitrov
Šampiňóny pridáme k mäsu, podlejeme trochou vody a zakryté 10 minút dusíme. Odstavíme z ohňa.

8. Príprava omáčky
mlieko polotučné 1,5% 400 mililitrov • škrob kukuričný 15 gramov • soľ ½ čajovej lyžičky
V mlieku rozmiešame maizenu a soľ. Privedieme do varu a uvaríme ľahko hustú kašu.



Dobrú chuť!