Kuracie prsia zapečené so syrom a smotanou
Rýchly a na prípravu nenáročný recept na jemné kuracie mäsko so smotanou a syrom. Vhodnou prílohou môže byť ryža, zemiaky na akýkoľvek spôsob a zelenina.
recept,fotorecept,kuracie prsia,smotana na šľahanie (30-33% tuku),syr Gouda,Kuracie mäso,Bezlepkové
Kuracie mäso
Ingrediencie
Ingrediencie
cesnak sušený | - | ||
horčica plnotučná | 1 | čajová lyžička | |
korenie grilovacie | - | ||
korenie čierne mleté | - | ||
kuracie prsia | 500 | gramov | |
olej slnečnicový | - | ||
smotana na šľahanie (30-33% tuku) | 200 | mililitrov | |
soľ | - | ||
syr Gouda | 100 | gramov |
Recept
1.
kuracie prsia 500 gramov • soľ • korenie čierne mleté • korenie grilovacie • cesnak sušený • horčica plnotučná 1 čajová lyžička
Kuracie prsia upravíme na rezne, trochu ich naklepeme, osolíme, okoreníme a potrieme horčicou.
3.
smotana na šľahanie (30-33% tuku) 200 mililitrov
Podlejeme výpekom a smotanou. Rezne zapekáme v rozohriatej rúre asi 15 minút.
4.
syr Gouda 100 gramov
Tesne pred dopečením posypeme nastrúhaným syrom a vložíme na pár minút do rúry, pokiaľ sa syr nerozpustí.
Dobrú chuť!