Kuracie prsia so syrom s bielou plesňou
Lahodné a šťavnaté kuracie prsia.
recept,fotorecept,kuracie prsia,syr Camembert,Kuracie mäso
Kuracie mäso
Kategórie
Kuracie mäso ›
Ingrediencie
Ingrediencie
kuracie prsia | 300 | gramov | |
múka hladká | 1 | polievková lyžica | |
olej olivový | 50 | mililitrov | |
olej repkový | 3 | polievkové lyžice | |
rum tmavý | 2 | polievkové lyžice | |
soľ | - | ||
syr Camembert | 120 | gramov | |
voda | 50 | mililitrov | |
worcestrová omáčka | 50 | mililitrov |
Recept
1.
olej olivový 50 mililitrov • rum tmavý 2 polievkové lyžice • worcestrová omáčka 50 mililitrov • kuracie prsia 300 gramov • soľ
Z oleja, rumu a worcestrovej omáčky si pripravíme marinádu. Kuracie prsia umyjeme, nakrájame na rezne, osolíme a na pol hodinku ponoríme do pripravenej marinády.
2.
múka hladká 1 polievková lyžica • voda 50 mililitrov • olej repkový 3 polievkové lyžice
Takto pripravené mäso opečieme, po 4 minútach, z každej strany na oleji, poprášime múkou, podlejeme vodou a necháme 5 - 8 minút prikryté dusiť.
3.
syr Camembert 120 gramov
Na hotové kuracie prsia poukladáme syr, ktorý sa krásne na horúcom pokrme rozpustí. K prsiam pokrytých syrom podávame varené zemiaky alebo zeleninový šalát.
Dobrú chuť!