Kuracie prsia plnené mozzarellou s bazalkou
Pozrite ako jednoducho sa dá pripraviť vizuálne a chuťovo zaujímavý pokrm zo surovín ktoré každý pozná a zbožňuje. Napriek tomu s týmto receptom uspejete pri romantickej večeri, rodinnom obede aj u detí.
recept,fotorecept,paprika červená,bazalka,syr Mozzarella,kuracie prsia,Kuracie mäso,Talianska kuchyňa,Bezlepkové
Kuracie mäso
Talianska kuchyňa
Ingrediencie
Ingrediencie
bazalka | 1 | lístok | |
cesnak | 2 | strúčiky | |
korenie biele mleté | - | ||
korenie grilovacie | - | ||
kuracie prsia | 600 | gramov | |
olej olivový | 20 | mililitrov | |
paprika červená | ½ | kusu | |
soľ | 0 | ||
syr Mozzarella | 60 | gramov |
Recept
1. Príprava plnky
paprika červená ½ kusu • bazalka 1 lístok • cesnak 2 strúčiky • syr Mozzarella 60 gramov
Umyjeme papriku, očistíme a nakrájame na veľmi malé kocky. Bazalku umyjeme a tiež ju nakrájame nadrobno. Cesnak ošúpeme a prelisujeme. Mozzarellu necháme odkvapkať a nakrájame ju na malé kocky.
3. Plníme
kuracie prsia 600 gramov • olej olivový 20 mililitrov • soľ • korenie grilovacie
Kuracie prsia pozdĺžne nakrojíme aby sme vytvorili vrecká. Zmesou plníme kuracie prsia a uzavrieme špáradlami. Mäso zvonku osolíme a okoreníme. Opekáme na rozohriatom oleji z každej strany cca 6 minút.
Dobrú chuť!