Kuracie prsia na bielej reďkovke
Skutočne lahodná pochúťka. Podávame s ryžou, posypané čerstvou, prípadne sušenou, pažítkou.
recept,fotorecept,kuracie prsia,reďkovka biela,Kuracie mäso,Bezlepkové,Bezlaktózové
Kuracie mäso
Ingrediencie
Ingrediencie
korenie čierne mleté | ¼ | čajovej lyžičky | |
kuracie prsia | 500 | gramov | |
olej slnečnicový | 2 | polievkové lyžice | |
olej tekvicový | 2 | polievkové lyžice | |
paprika červená mletá | ½ | čajovej lyžičky | |
reďkovka biela | 500 | gramov | |
ryža dlhozrnná Parboiled | 200 | gramov | |
soľ | 2.5 | čajovej lyžičky | |
vajce slepačie | 4 | kusy | |
voda | 1 | deciliter | |
voda | - | ||
šafran | ½ | čajovej lyžičky |
Recept
1. Príprava mäsa
kuracie prsia 500 gramov • soľ 2 čajové lyžičky • paprika červená mletá ½ čajovej lyžičky • korenie čierne mleté ¼ čajovej lyžičky • olej slnečnicový 2 polievkové lyžice • voda 1 deciliter
Hlboká panvica Wok ø 28 cm
Kuracie prsia nakrájame na menšie kúsky. Vo woku ohrejeme olej, pridáme mäso, ktoré oprážame do zatiahnutia. Dosypeme soľ a koreniny, podlejeme vodou a pod pokrievkou dusíme 25 minút.
2. Biela reďkovka
reďkovka biela 500 gramov
Bielu reďkovku očistíme a nastrúhame na hrubšom strúhadle na slížiky.
3.
Pridáme ju k mäsu a ďalej pod pokrievkou všetko spolu ešte 10 - 15 minút dusíme.
5.
Miešame do zrazenia vajec.
6. Šafranová ryža
ryža dlhozrnná Parboiled 200 gramov • olej tekvicový 2 polievkové lyžice • šafran ½ čajovej lyžičky • soľ ½ čajovej lyžičky • voda
Kuracie prsia na bielej reďkovke môžeme podávať s rôznymi druhmi ryže. Najlepšie však chutia so šafranovou ryžou. Pripravíme ju nasledovne. Ryžu premyjeme na sitku pod tečúcou vodou. Do hrnca nalejeme olej (tekvicový - ryža získa od neho tmavšiu farbu), mierne ho ohrejeme, pridáme ryžu, ktorú cca 2 - 3 minútky oprážame. Prisypeme šafran a soľ, zamiešame a zalejeme horúcou vodou asi 1,5 cm nad ryžu (vodu môžeme zmiešať s trochou bieleho vína). Uvaríme pod pokrievkou do mäkka. Ryža je jemne pikantná.
Dobrú chuť!