Kuracie čertove kúsky
Slané a pálivé kuracie kúsky.
recept,fotorecept,kuracie stehná horné,Kuracie mäso,Bezlaktózové,Bezlepkové
Kuracie mäso
Ingrediencie
Ingrediencie
cesnak | 2 | strúčiky | |
chilli pikantná omáčka | 1 | čajová lyžička | |
kuracie stehná horné | 8 | kusov | |
olej repkový | 50 | mililitrov | |
orechy kešu | 30 | gramov | |
sójová omáčka | 30 | mililitrov | |
voda | 200 | mililitrov | |
škrob kukuričný | ½ | polievkovej lyžice |
Recept
1.
kuracie stehná horné 8 kusov • sójová omáčka 30 mililitrov • chilli pikantná omáčka 1 čajová lyžička
Kuracie stehná umyjeme a vložíme ich na dve hodiny marinovať do sójovo-chilli omáčky.
2.
cesnak 2 strúčiky • olej repkový 50 mililitrov
Očistený, na kolieska pokrájaný cesnak opečieme na oleji.
3.
voda 200 mililitrov
K cesnaku vložíme kuracie kúsky kožou nadol a 10 minút opekáme. Opatrne prevrátime, aby sme neodtrhli chrumkavú kožu, podlejeme vodou a 20 minút dusíme v panvici zakryté.
4.
škrob kukuričný ½ polievkovej lyžice • orechy kešu 30 gramov
Do omáčky pridáme trochu maizeny, premiešame a hotové kuracie posypeme kúskami kešu orechov.
Dobrú chuť!