Kuracie batôžky plnené fetou
Šťavnaté kuracie mäsko plnené syrom v lahodnej omáčke.
recept,fotorecept,syr Feta,kuracie prsia,Kuracie mäso
Kuracie mäso
Kategórie
Kuracie mäso ›
Ingrediencie
Ingrediencie
kuracie prsia | 1000 | gramov | |
mlieko polotučné 1,5% | 200 | mililitrov | |
múka hladká | - | ||
múka hladká | 1 | polievková lyžica | |
olej olivový | 50 | mililitrov | |
oregano | 2 | čajové lyžičky | |
smotana sladká na varenie | 150 | mililitrov | |
syr Feta | 200 | gramov | |
syr Gouda | 200 | gramov | |
vajce slepačie | 1 | kus | |
voda | - |
Recept
1. Syrová plnka
syr Feta 200 gramov • syr Gouda 200 gramov • vajce slepačie 1 kus • oregano 1 čajová lyžička
Fetu roztlačíme v hlbokom tanieri vidličkou. Pridáme postúhanú goudu, vajce, oregano a plnku vymiešame.
2. Kuracie mäso
kuracie prsia 1000 gramov
Kuracie prsia umyjeme, nakrájame a po oboch stranách vyklepeme. Do stredu každého mäsa vložíme primerané množstvo plnky.
3. Tvoríme batôžky
Mäso zabalíme a previažeme niťou do kríža.
5. Dusenie
olej olivový 50 mililitrov • voda
V panvici zohrejeme olej a vložíme doňho mäso. Zľahka posolíme, zakryjeme a dusíme 15 minút. Podľa potreby môžeme podliať niekoľkými lyžicami vody.
6.
Mäso otočíme a opäť zakryté dusíme 15 mnút.
7. Omáčka
mlieko polotučné 1,5% 200 mililitrov
Mäso vyberieme z panvice. K výpeku prilejeme mlieko, prevaríme.
8.
smotana sladká na varenie 150 mililitrov • múka hladká 1 polievková lyžica • oregano 1 čajová lyžička
V smotane rozmiešame múku a oregáno a nálev prilejeme k omáčkovému základu na panvici. Prevaríme.
9.
Z mäsa odstránime nite a kuracie batôžky vložíme do horúcej omáčky.
10. Servírujeme
Podávame s pečeným zemiakmi, hranolkami, ryžou alebo cestovinou.
Dobrú chuť!