Kuracia polievka s ružičkovým kelom a domácimi rezancami
Výborná kuracia polievka s mäsom, zeleninou a s vlastnoručne pripravenými domácimi rezancami.
recept,fotorecept,kuracie chrbáty,kel ružičkový mrazený,Mäsové polievky,Bezlaktózové
Mäsové polievky
Ingrediencie
Ingrediencie
bujón kurací | 1 | kus | |
cesnak | 1 | strúčik | |
cibuľa | 1 | kus | |
fazuľové struky zelené mrazené | 80 | gramov | |
kel ružičkový mrazený | 15 | kusov | |
korenie nové - pimentovník pravý | 1 | kus | |
korenie rasca drvená | 1 | štipka | |
korenie čierne celé | 5 | kusov | |
kuracie chrbáty | 400 | gramov | |
mrkva | 3 | kusy | |
múka hrubá | 150 | gramov | |
petržlen | 1 | kus | |
petržlenová vňať | - | ||
soľ | - | ||
soľ | 3 | gramy | |
soľ zeleninová | 2 | polievkové lyžice | |
vajce slepačie | 1 | kus | |
zemiaky | 1 | kus |
Recept
1.
kuracie chrbáty 400 gramov • soľ
Umyté kuracie drobky zalejeme približne 2 litrami vody a dáme ich variť. Keď začnú vrieť, z polievky odoberieme penu. Pridáme soľ a necháme pomaly vrieť.
2.
cibuľa 1 kus • cesnak 1 strúčik • zemiaky 1 kus • mrkva 3 kusy • petržlen 1 kus • korenie rasca drvená 1 štipka • korenie nové - pimentovník pravý 1 kus • korenie čierne celé 5 kusov • soľ zeleninová 2 polievkové lyžice • bujón kurací 1 kus
Do polievky pridáme očistenú cibuľu, cesnak, zemiak, očistenú koreňovú zeleninu a kurací bujón. Polievku ochutíme rascou, korením a vegetou.
3.
kel ružičkový mrazený 15 kusov • fazuľové struky zelené mrazené 80 gramov • petržlenová vňať
Asi 15 minút pred koncom varenia (keď sú drobky a zelenina takmer mäkké) pridáme do polievky mrazený ružičkový kel a mrazené fazuľové struky (ak máme k dispozícii čerstvý kel, varíme o čosi dlhšie). Polievku dovaríme a dochutíme nakrájanou petržlenovou vňaťou.
4.
Po dovarení vyberieme koreňovú zeleninu a zemiak, nakrájame a vložíme naspäť do polievky. Vyberieme aj kuracie drobky, poberáme z nich mäso, ktoré vrátime do polievky.
5. Domáce rezance
vajce slepačie 1 kus • soľ 3 gramy • múka hrubá 150 gramov
Z múky, vajca a soli vypracujeme tuhé cesto. Múky by malo byť presne toľko, koľko si vajce vezme.
6.
Rozvaľkáme na pomúčenej doske na tak tenko, ako sa dá.
7.
Cesto rozkrájame na rovnako hrubé pásy, ktoré pomúčime a naskladáme na seba.
8.
Pokrájame na hrubšie rezance.
9.
Rezance necháme chvíľu oschnúť
10.
Uvaríme ich v osolenej vode s kvapkou oleja asi 2 - 3 minúty, pokiaľ nevyplávajú na povrch. Scedíme, prepláchneme studenou vodou a po odkvapkaní vložíme do polievky.
Dobrú chuť!