Kurací perkelt
Tip aj na nedeľný obed. Recept je energeticky odľahčený použitím jogurtu namiesto sladkej smotany, avšak na chutnosti skutočne netratí.
recept,fotorecept,cibuľa,kuracie prsia,paprika červená mletá,jogurt biely 3,5% tuku,Kuracie mäso,Maďarská kuchyňa
Kuracie mäso
Maďarská kuchyňa
Ingrediencie
Ingrediencie
cibuľa | 200 | gramov | |
jogurt biely 3,5% tuku | 200 | gramov | |
kuracie prsia | 750 | gramov | |
mlieko polotučné 1,5% | 200 | mililitrov | |
múka hladká | 50 | gramov | |
olej slnečnicový | 4 | polievkové lyžice | |
paprika červená mletá | 2 | čajové lyžičky | |
soľ | 1 | čajová lyžička | |
voda | 250 | mililitrov |
Recept
1.
cibuľa 200 gramov • olej slnečnicový 4 polievkové lyžice
Cibuľu očistíme, nadrobno nakrájame a do sklovita opečieme na oleji.
2.
kuracie prsia 750 gramov • soľ 1 čajová lyžička
Kuracie prsia umyjeme a nakrájame na kocky. Mäso pridáme k cibuli a necháme ho zatiahnuť. Osolíme.
3.
paprika červená mletá 2 čajové lyžičky • voda 250 mililitrov
Pridáme papriku, rýchlo premiešame a hneď zalejeme vodou. Pod pokrievkou varíme 30 minút.
4.
mlieko polotučné 1,5% 200 mililitrov • jogurt biely 3,5% tuku 200 gramov • múka hladká 50 gramov
Mlieko zmiešame s jogurtom a múkou, prilejeme k mäsu a prevaríme.
Dobrú chuť!