Kurací perkelt

Tip aj na nedeľný obed. Recept je energeticky odľahčený použitím jogurtu namiesto sladkej smotany, avšak na chutnosti skutočne netratí.
recept,fotorecept,cibuľa,kuracie prsia,paprika červená mletá,jogurt biely 3,5% tuku,Kuracie mäso,Maďarská kuchyňa,Sezónne recepty
Kuracie mäso
Maďarská kuchyňa
Ingrediencie
Ingrediencie
cibuľa | 200 88 | gramov kcal | |
jogurt biely 3,5% tuku | 200 140 | gramov kcal | |
kuracie prsia | 750 826 | gramov kcal | |
mlieko polotučné 1,5% | 200 96 | mililitrov kcal | |
múka hladká | 50 174 | gramov kcal | |
olej slnečnicový | 4 540 | polievkové lyžice kcal | |
paprika červená mletá | 2 32 | čajové lyžičky kcal | |
soľ | 1 0 | čajová lyžička kcal | |
voda | 250 0 | mililitrov kcal |
Recept
1.
cibuľa 200 gramov • olej slnečnicový 4 polievkové lyžice
Cibuľu očistíme, nadrobno nakrájame a do sklovita opečieme na oleji.

2.
kuracie prsia 750 gramov • soľ 1 čajová lyžička
Kuracie prsia umyjeme a nakrájame na kocky. Mäso pridáme k cibuli a necháme ho zatiahnuť. Osolíme.

3.
paprika červená mletá 2 čajové lyžičky • voda 250 mililitrov
Pridáme papriku, rýchlo premiešame a hneď zalejeme vodou. Pod pokrievkou varíme 30 minút.

4.
mlieko polotučné 1,5% 200 mililitrov • jogurt biely 3,5% tuku 200 gramov • múka hladká 50 gramov
Mlieko zmiešame s jogurtom a múkou, prilejeme k mäsu a prevaríme.

Dobrú chuť!