Kurací nákyp s hráškom
Podľa tohoto receptu si poľahky pripravíte kuracie mäsko zapečené s hráškom v "cestíčku" z vajec, smotany a múky.
recept,fotorecept,hrášok mrazený,vajce slepačie,vajce slepačie,kuracie prsia,Kuracie mäso,Bezlepkové
Kuracie mäso
Ingrediencie
Ingrediencie
cibuľa | 150 | gramov | |
hrášok mrazený | 300 | gramov | |
korenie čierne mleté | ½ | čajovej lyžičky | |
kuracie prsia | 500 | gramov | |
mlieko polotučné 1,5% | 100 | mililitrov | |
olej slnečnicový | 2 | polievkové lyžice | |
smotana sladká na varenie | 150 | mililitrov | |
soľ | 1.25 | čajovej lyžičky | |
vajce slepačie | 7 | kusov |
Recept
1. Hrášok
cibuľa 150 gramov • olej slnečnicový 2 polievkové lyžice • hrášok mrazený 300 gramov
Cibuľu očistíme nakrájame a osmažíme na oleji. Pridáme mrazený, vodou prepláchnutý hrášok. 2-3 minútky hrášok opečieme.
2.
vajce slepačie 4 kusy • soľ ¼ čajovej lyžičky
Pridáme vajíčka, posolíme a miešame do zrazenia vajec.
3. Kuracie mäso
kuracie prsia 500 gramov
Mäso umyjeme a nakrájame na plátky proti svalu. Do zapekacej misy vložíme vrstvu kuraciny, pokryjeme ju vrstvou hrášku a postup opakujeme.
4.
mlieko polotučné 1,5% 100 mililitrov • smotana sladká na varenie 150 mililitrov • vajce slepačie 3 kusy • soľ 1 čajová lyžička • korenie čierne mleté ½ čajovej lyžičky
Z mlieka, smotany, vajec, soli a korenia si pripravíme nálev, ktorým nákyp zalejeme.
5.
Pečieme v rozohriatej rúre približne 45 minút na 175°C.
Dobrú chuť!