Kukuričná bábovka s gaštanovým pyré
Bezlepková bábovka, sladká napriek minimálnemu obsahu cukru. Obsahuje len cukor, ktorý sa nachádza v gaštanovom pyré plus trošku cukru na posype.
recept,fotorecept,múka kukuričná,múka kukuričná,gaštanové pyré mrazené,Bábovky,Bezlepkové
Bábovky
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor práškový | - | ||
džem ríbezľový | - | ||
gaštanové pyré mrazené | 250 | gramov | |
jedlá sóda (sóda bikarbóna) | ½ | čajovej lyžičky | |
maslo | - | ||
múka kukuričná | - | ||
múka kukuričná | 75 | gramov | |
olej olivový | 30 | mililitrov | |
soľ | - | ||
vaječný bielok | 5 | kusov | |
vaječný žĺtok | 5 | kusov |
Recept
2.
vaječný žĺtok 5 kusov • gaštanové pyré mrazené 250 gramov
Žĺtky vymiešame s rozmrazeným gaštanovým pyré.
3.
jedlá sóda (sóda bikarbóna) ½ čajovej lyžičky • múka kukuričná 75 gramov
Sódu bikarbónu rozmiešame v múke.
5.
...pripravenú múku...
7.
Potom zľahka zamiešame druhú polovicu bielkov.
8.
Forma na bábovku ø 22 cm
Nalejeme do formy, formou buchneme o stôl, aby sa cesto zarovnalo.
9.
Pečieme 30 min. pri teplote 180°C.
10.
cukor práškový • džem ríbezľový
Vychladenú bábovku vyklopíme, pocukrujeme preosiatym práškovým cukrom, nakrájame a papáme. Komu je málo sladká, nech si ju potrie s džemom :)
Dobrú chuť!