Krupicové knedličky do polievky
Nadýchané krupicové knedličky sú skvelou tradičnou voľbou do zeleninových polievok a mäsových vývarov.
recept,fotorecept,vajce slepačie,pšeničná krupica (detská dehydrovaná),Závarky do polievok,Bezlaktózové
Závarky do polievok
Ingrediencie
Ingrediencie
pšeničná krupica (detská dehydrovaná) | 50 | gramov | |
soľ zeleninová Natur | 1 | čajová lyžička | |
vajce slepačie | 1 | kus | |
voda | 1 | liter |
Recept
1.
vajce slepačie 1 kus • pšeničná krupica (detská dehydrovaná) 50 gramov
V miske rozmiešame vajce s krupicou na stredne jemne hustú kašu. Necháme 10 minút postáť.
2.
voda 1 liter • soľ zeleninová Natur 1 čajová lyžička
Vodu so zeleninovou soľou privedieme do varu.
3.
Čajovú lyžičku vložíme do vody a následne ňou vykrajujeme halušky z cesta.
4.
Vykrojené halušky hneď kladieme do horúcej vody a varíme asi 8 minút. Potom prikryjeme a necháme vo vode odstáť najmenej 15 minút. Halušky z vody nevyberáme, ale ich tam necháme až do podávania v polievke.
Dobrú chuť!