Krémový čerešňový zákusok
Podľa tohoto receptu si pripravíte jemný a lahodný zákusok s chrumkavou kôrkou, čerešňami, smotanou a mascarpone.
recept,fotorecept,čerešne,mascarpone,smotana kyslá (14-18% tuku),štrúdľové cesto - ručne ťahané,Zákusky
Zákusky
Ingrediencie
Ingrediencie
citrónová kôra | ½ | čajovej lyžičky | |
cukor kryštálový | 3 | polievkové lyžice | |
mascarpone | 250 | gramov | |
maslo | 50 | gramov | |
smotana kyslá (14-18% tuku) | 500 | mililitrov | |
vajce slepačie | 2 | kusy | |
čerešne | 600 | gramov | |
škorica mletá | 1 | čajová lyžička | |
škrob zemiakový | 3 | čajové lyžičky | |
štrúdľové cesto - ručne ťahané | 85 | gramov |
Recept
2.
cukor kryštálový 1 polievková lyžica • škorica mletá 1 čajová lyžička • škrob zemiakový 1 čajová lyžička
Primiešame uvedené ingrediencie.
3.
mascarpone 250 gramov • smotana kyslá (14-18% tuku) 500 mililitrov • cukor kryštálový 2 polievkové lyžice • škrob zemiakový 2 čajové lyžičky • citrónová kôra ½ čajovej lyžičky • vajce slepačie 2 kusy
Uvedené ingrediencie vložíme do hlbokej misy a spolu vyšľaháme na hladký krém.
4.
štrúdľové cesto - ručne ťahané 85 gramov • maslo 15 gramov
Cesto rozprestrieme na menší maslom vymastený pekáč. Okraje môžu výrazne prečnievať.
5.
Na cesto vylejeme rovnomerne krém.
6.
Vrch pokryjeme zmesou s čerešňami.
7.
maslo 35 gramov
Prečnievajúce okraje potrieme popusteným maslom a prekryjeme nimi čerešňovú vrstvu.
8.
Pečieme 25 min. pri teplote 180°C.
9.
Servírujeme
Dobrú chuť!