RECEPTY

Krémové jahodové rezy s tvarohom

Krémové jahodové rezy s tvarohom

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star

Úžasne jemné a šťavnaté rezy, plné jahôd a obľúbeného krému z tvarohu.

recept,fotorecept,mlieko plnotučné 3,5%,puding vanilkový - prášok,tvaroh jemný mäkký,smotana na šľahanie (30-33% tuku),jahody (mrazené),jahody,Zákusky

Zákusky

Kuchtil

Počet porcií

20

Čas prípravy

1 h. 15 min.

Náročnosť

vysoká

Ingrediencie

Ingrediencie

cukor kryštálový

140

563

gramov

kcal

cukor kryštálový

1

21

čajová lyžička

kcal

cukor práškový

80

311

gramov

kcal

jahody

500

215

gramov

kcal

jahody (mrazené)

500

175

gramov

kcal

kakao - prášok

25

77

gramov

kcal

kypriaci prášok do pečiva

1.5

6

čajovej lyžičky

kcal

maslo

160

1175

gramov

kcal

maslo

0

??

kcal

mlieko plnotučné 3,5%

600

384

mililitrov

kcal

múka polohrubá

80

285

gramov

kcal

múka polohrubá

0

??

kcal

puding vanilkový - prášok

74

263

gramov

kcal

smotana na šľahanie (30-33% tuku)

250

778

mililitrov

kcal

soľ

1

0

štipka

kcal

tvaroh jemný mäkký

500

595

gramov

kcal

vaječný bielok

6

101

kusov

kcal

vaječný žĺtok

6

342

kusov

kcal

voda

25

0

mililitrov

kcal

škrob kukuričný

1

19

čajová lyžička

kcal

 

Recept

1. 

vaječný žĺtok 6 kusov  cukor práškový 80 gramov

Žĺtky a cukor vyšľaháme do peny.

Žĺtky a cukor vyšľaháme do peny....

2. 

kakao - prášok 25 gramov  voda 25 mililitrov

Primiešame kakao a vodu.

Primiešame kakao a vodu....

3. 

vaječný bielok 6 kusov  soľ 1 štipka

Z vaječných bielkov vyšľaháme tuhý sneh.

Z vaječných bielkov vyšľaháme tuhý sneh....

4. 

múka polohrubá 80 gramov  kypriaci prášok do pečiva 1.5 čajovej lyžičky

Múku zmiešame s kypriacim práškom a striedavo so snehom z bielkov primiešame k žĺtkom.

Múku zmiešame s kypriacim práškom a striedavo...

5. 

maslo  múka polohrubá

Cesto vylejeme na plech (35x40 cm) vymastený maslom a vysypaný múkou.

Cesto vylejeme na plech (35x40 cm) vymastený...

6. 

Pečieme 15 min. pri teplote 180°C.

Pečieme 15 min. pri teplote 180°C....

7. 

mlieko plnotučné 3,5% 600 mililitrov  cukor kryštálový 140 gramov  puding vanilkový - prášok 74 gramov

Z mlieka, cukru a pudingového prášku uvaríme hustý puding. Necháme mierne vychladiť...

Z mlieka, cukru a pudingového prášku uvaríme...

8. 

maslo 160 gramov

...a do pudingu zašľaháme maslo.

...a do pudingu zašľaháme maslo....

9. 

tvaroh jemný mäkký 500 gramov

Vmiešame studený tvaroh...

Vmiešame studený tvaroh......

10. 

smotana na šľahanie (30-33% tuku) 250 mililitrov

...a zo smotany vyšľahanú šľahačku.

...a zo smotany vyšľahanú šľahačku....

11. 

jahody (mrazené) 500 gramov  jahody 500 gramov

Na zákusok je vhodné použiť kombináciu mrazených (prípadne zaváraných) a čerstvých jahôd. Mrazené jahody rozmrazíme a do hrnčeka zlejeme časť šťavy. Jahody poukladáme na korpus, pokvapkáme zvyškom šťavy. Na túto vrstvu poukladáme čerstvé jahody.

Na zákusok je vhodné použiť kombináciu...

12. 

cukor kryštálový 1 čajová lyžička  škrob kukuričný 1 čajová lyžička

Do zliatej šťavy (100 ml) z rozmrazených jahôd pridáme cukor, kukuričný škrob a uvaríme hustý sirup.

Do zliatej šťavy (100 ml) z rozmrazených jahôd...

13. 

Na jahody navrstvíme krém a ozdobíme hustým jahodovým sirupom. Necháme stuhnúť v chlade.

Na jahody navrstvíme krém a ozdobíme hustým...

Dobrú chuť!

Odporúčané recepty

Články

Obľúbené vyhľadávania

Najpopulárnejšie recepty

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 9 • Prihlásiť