Krémové jahodové rezy s tvarohom
Úžasne jemné a šťavnaté rezy, plné jahôd a obľúbeného krému z tvarohu.
recept,fotorecept,mlieko plnotučné 3,5%,puding vanilkový - prášok,tvaroh jemný mäkký,smotana na šľahanie (30-33% tuku),jahody (mrazené),jahody,Zákusky
Zákusky
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor kryštálový | 140 | gramov | |
cukor kryštálový | 1 | čajová lyžička | |
cukor práškový | 80 | gramov | |
jahody | 500 | gramov | |
jahody (mrazené) | 500 | gramov | |
kakao - prášok | 25 | gramov | |
kypriaci prášok do pečiva | 1.5 | čajovej lyžičky | |
maslo | 160 | gramov | |
maslo | - | ||
mlieko plnotučné 3,5% | 600 | mililitrov | |
múka polohrubá | 80 | gramov | |
múka polohrubá | - | ||
puding vanilkový - prášok | 74 | gramov | |
smotana na šľahanie (30-33% tuku) | 250 | mililitrov | |
soľ | 1 | štipka | |
tvaroh jemný mäkký | 500 | gramov | |
vaječný bielok | 6 | kusov | |
vaječný žĺtok | 6 | kusov | |
voda | 25 | mililitrov | |
škrob kukuričný | 1 | čajová lyžička |
Recept
4.
múka polohrubá 80 gramov • kypriaci prášok do pečiva 1.5 čajovej lyžičky
Múku zmiešame s kypriacim práškom a striedavo so snehom z bielkov primiešame k žĺtkom.
6.
Pečieme 15 min. pri teplote 180°C.
7.
mlieko plnotučné 3,5% 600 mililitrov • cukor kryštálový 140 gramov • puding vanilkový - prášok 74 gramov
Z mlieka, cukru a pudingového prášku uvaríme hustý puding. Necháme mierne vychladiť...
11.
jahody (mrazené) 500 gramov • jahody 500 gramov
Na zákusok je vhodné použiť kombináciu mrazených (prípadne zaváraných) a čerstvých jahôd. Mrazené jahody rozmrazíme a do hrnčeka zlejeme časť šťavy. Jahody poukladáme na korpus, pokvapkáme zvyškom šťavy. Na túto vrstvu poukladáme čerstvé jahody.
12.
cukor kryštálový 1 čajová lyžička • škrob kukuričný 1 čajová lyžička
Do zliatej šťavy (100 ml) z rozmrazených jahôd pridáme cukor, kukuričný škrob a uvaríme hustý sirup.
13.
Na jahody navrstvíme krém a ozdobíme hustým jahodovým sirupom. Necháme stuhnúť v chlade.
Dobrú chuť!