Krémové jahodové rezy s tvarohom

Úžasne jemné a šťavnaté rezy, plné jahôd a obľúbeného krému z tvarohu.
recept,fotorecept,mlieko plnotučné 3,5%,puding vanilkový - prášok,tvaroh jemný mäkký,smotana na šľahanie (30-33% tuku),jahody (mrazené),jahody,Zákusky
Zákusky
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor kryštálový | 140 563 | gramov kcal | |
cukor kryštálový | 1 21 | čajová lyžička kcal | |
cukor práškový | 80 311 | gramov kcal | |
jahody | 500 215 | gramov kcal | |
jahody (mrazené) | 500 175 | gramov kcal | |
kakao - prášok | 25 77 | gramov kcal | |
kypriaci prášok do pečiva | 1.5 6 | čajovej lyžičky kcal | |
maslo | 160 1175 | gramov kcal | |
maslo | 0 ?? | kcal | |
mlieko plnotučné 3,5% | 600 384 | mililitrov kcal | |
múka polohrubá | 80 285 | gramov kcal | |
múka polohrubá | 0 ?? | kcal | |
puding vanilkový - prášok | 74 263 | gramov kcal | |
smotana na šľahanie (30-33% tuku) | 250 778 | mililitrov kcal | |
soľ | 1 0 | štipka kcal | |
tvaroh jemný mäkký | 500 595 | gramov kcal | |
vaječný bielok | 6 101 | kusov kcal | |
vaječný žĺtok | 6 342 | kusov kcal | |
voda | 25 0 | mililitrov kcal | |
škrob kukuričný | 1 19 | čajová lyžička kcal |
Recept



4.
múka polohrubá 80 gramov • kypriaci prášok do pečiva 1.5 čajovej lyžičky
Múku zmiešame s kypriacim práškom a striedavo so snehom z bielkov primiešame k žĺtkom.


6.
Pečieme 15 min. pri teplote 180°C.

7.
mlieko plnotučné 3,5% 600 mililitrov • cukor kryštálový 140 gramov • puding vanilkový - prášok 74 gramov
Z mlieka, cukru a pudingového prášku uvaríme hustý puding. Necháme mierne vychladiť...




11.
jahody (mrazené) 500 gramov • jahody 500 gramov
Na zákusok je vhodné použiť kombináciu mrazených (prípadne zaváraných) a čerstvých jahôd. Mrazené jahody rozmrazíme a do hrnčeka zlejeme časť šťavy. Jahody poukladáme na korpus, pokvapkáme zvyškom šťavy. Na túto vrstvu poukladáme čerstvé jahody.

12.
cukor kryštálový 1 čajová lyžička • škrob kukuričný 1 čajová lyžička
Do zliatej šťavy (100 ml) z rozmrazených jahôd pridáme cukor, kukuričný škrob a uvaríme hustý sirup.

13.
Na jahody navrstvíme krém a ozdobíme hustým jahodovým sirupom. Necháme stuhnúť v chlade.

Dobrú chuť!