Krémeš s jahodovou penou

Recept na tak trochu iný, obľubený, klasický zákusok.
recept,fotorecept,cesto lístkové,cukor kryštálový,cukor kryštálový,puding vanilkový - prášok,jahody,Zákusky
Zákusky
Ingrediencie
Ingrediencie
cesto lístkové | 550 2200 | gramov kcal | |
cukor kryštálový | 400 1608 | gramov kcal | |
cukor práškový | 0 ?? | kcal | |
cukor vanilkový | 15 55 | gramov kcal | |
jahody | 500 215 | gramov kcal | |
mlieko plnotučné 3,5% | 1 640 | liter kcal | |
puding vanilkový - prášok | 100 355 | gramov kcal | |
vajce slepačie | 6 528 | kusov kcal | |
voda | 50 0 | mililitrov kcal |
Recept
1. Cesto
cesto lístkové 550 gramov
Vrchný a spodný plát zákusku upečieme z lístkového cesta - predpripraveného, rozvaľkaného a stočeného na papieri.

2.
Cestá rozbalíme, popicháme špajdľou a postupne upečieme na plechu.

3.
Jeden plát nakrájame na rovnaké štvorce.

4. Pudingová plnka
vajce slepačie 6 kusov • mlieko plnotučné 3,5% 1 liter • cukor kryštálový 150 gramov • cukor vanilkový 15 gramov • puding vanilkový - prášok 100 gramov
Vajíčka rozbijeme a oddelíme žĺtka od bielkov. V mlieku rozmiešame cukor, vanilkový cukor, pudingový prášok a uvaríme hustý puding. Do horúceho nakoniec vmiešame žĺtky a prevaríme.

5.
Horúci puding vylejeme na nepokrájaný plát upečeného cesta a rovnomerne rozotrieme.

6. Snehová plnka
jahody 500 gramov
Jahody odlístkujeme, umyjeme a odložíme si bokom 3 jahody na konečné ozdobovanie.

7.
Ostatné zmixujeme na kašu ponorným mixérom.

8.
cukor kryštálový 250 gramov • voda 50 mililitrov
Cukor rozvaríme s vodou na lepkavý sirup (15 minút).

9.
Na sporák postavíme väčší hrniec s vodou a do neho vložíme menší hrniec. Vodu necháme zovrieť. Z bielkov vyšľaháme polotuhý sneh.

10.
Do snehu prilejeme rozmixované jahody a vyšľaháme hustú penu.

11.
Penu preložíme do menšieho hrnca pripraveného na sporáku, pod ktorým nám vrie voda. Prilejeme horúci sirup.

12.
Penu vo vodnom kúpeli za stáleho šľahania uvaríme (asi 20 minút).

13.
Tri polievkové lyžice peny vložíme do cukrárenského vrecka na ozdobovanie. Ostatnú uvarenú jahodovú penu v bohatej vrstve naložíme na puding, rovnomerne rozotrieme a okraje zarovnáme.

14.
Na penu poukladáme štvorce upečeného lístkového cesta.

15.
Štvorce cesta pocukrujeme, a ozdobíme pripravenou penou vo vrecúšku a plátkami jahôd. Zákusok uložíme na hodinu do chladničky.

16.
Pred podávaním rozkrájame.

Dobrú chuť!