RECEPTY

Krémeš s jahodovou penou

Krémeš s jahodovou penou

bi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-starbi-star

Recept na tak trochu iný, obľubený, klasický zákusok.

recept,fotorecept,cesto lístkové,cukor kryštálový,cukor kryštálový,puding vanilkový - prášok,jahody,Zákusky

Zákusky

Kuchtil

Počet porcií

12

Čas prípravy

2 h.

Náročnosť

vysoká

Ingrediencie

Ingrediencie

cesto lístkové

550

2200

gramov

kcal

cukor kryštálový

400

1608

gramov

kcal

cukor práškový

0

??

kcal

cukor vanilkový

15

55

gramov

kcal

jahody

500

215

gramov

kcal

mlieko plnotučné 3,5%

1

640

liter

kcal

puding vanilkový - prášok

100

355

gramov

kcal

vajce slepačie

6

528

kusov

kcal

voda

50

0

mililitrov

kcal

 

Recept

1. Cesto

cesto lístkové 550 gramov

Vrchný a spodný plát zákusku upečieme z lístkového cesta - predpripraveného, rozvaľkaného a stočeného na papieri.

Vrchný a spodný plát zákusku upečieme z...

2. 

Cestá rozbalíme, popicháme špajdľou a postupne upečieme na plechu.

Cestá rozbalíme, popicháme špajdľou a...

3. 

Jeden plát nakrájame na rovnaké štvorce.

Jeden plát nakrájame na rovnaké štvorce....

4. Pudingová plnka

vajce slepačie 6 kusov  mlieko plnotučné 3,5% 1 liter  cukor kryštálový 150 gramov  cukor vanilkový 15 gramov  puding vanilkový - prášok 100 gramov

Vajíčka rozbijeme a oddelíme žĺtka od bielkov. V mlieku rozmiešame cukor, vanilkový cukor, pudingový prášok a uvaríme hustý puding. Do horúceho nakoniec vmiešame žĺtky a prevaríme.

Vajíčka rozbijeme a oddelíme žĺtka od...

5. 

Horúci puding vylejeme na nepokrájaný plát upečeného cesta a rovnomerne rozotrieme.

Horúci puding vylejeme na nepokrájaný plát...

6. Snehová plnka

jahody 500 gramov

Jahody odlístkujeme, umyjeme a odložíme si bokom 3 jahody na konečné ozdobovanie.

Jahody odlístkujeme, umyjeme a odložíme si...

7. 

Ostatné zmixujeme na kašu ponorným mixérom.

Ostatné zmixujeme na kašu ponorným mixérom....

8. 

cukor kryštálový 250 gramov  voda 50 mililitrov

Cukor rozvaríme s vodou na lepkavý sirup (15 minút).

Cukor rozvaríme s vodou na lepkavý sirup (15...

9. 

Na sporák postavíme väčší hrniec s vodou a do neho vložíme menší hrniec. Vodu necháme zovrieť. Z bielkov vyšľaháme polotuhý sneh.

Na sporák postavíme väčší hrniec s vodou a...

10. 

Do snehu prilejeme rozmixované jahody a vyšľaháme hustú penu.

Do snehu prilejeme rozmixované jahody a...

11. 

Penu preložíme do menšieho hrnca pripraveného na sporáku, pod ktorým nám vrie voda. Prilejeme horúci sirup.

Penu preložíme do menšieho hrnca pripraveného...

12. 

Penu vo vodnom kúpeli za stáleho šľahania uvaríme (asi 20 minút).

Penu vo vodnom kúpeli za stáleho šľahania...

13. 

Tri polievkové lyžice peny vložíme do cukrárenského vrecka na ozdobovanie. Ostatnú uvarenú jahodovú penu v bohatej vrstve naložíme na puding, rovnomerne rozotrieme a okraje zarovnáme.

Tri polievkové lyžice peny vložíme do...

14. 

Na penu poukladáme štvorce upečeného lístkového cesta.

Na penu poukladáme štvorce upečeného...

15. 

cukor práškový

Štvorce cesta pocukrujeme, a ozdobíme pripravenou penou vo vrecúšku a plátkami jahôd. Zákusok uložíme na hodinu do chladničky.

Štvorce cesta pocukrujeme, a ozdobíme...

16. 

Pred podávaním rozkrájame.

Pred podávaním rozkrájame. ...

Dobrú chuť!

Odporúčané recepty

Články

Obľúbené vyhľadávania

Najpopulárnejšie recepty

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 9 • Prihlásiť