Králik na smotane
Jemné králičie mäsko v krémovej zeleninovej omáčke servírované s knedľou.
recept,fotorecept,králik ,smotana kyslá (14-18% tuku),Zajačie a králičie mäso
Zajačie a králičie mäso
Kategórie
Zajačie a králičie mäso ›
Ingrediencie
Ingrediencie
bobkový list | 3 | kusy | |
cibuľa | 100 | gramov | |
králik | 1 | kilogram | |
mlieko polotučné 1,5% | 100 | mililitrov | |
mrkva | 200 | gramov | |
múka hladká | 45 | gramov | |
ocot | 5 | polievkových lyžíc | |
petržlen | 150 | gramov | |
smotana kyslá (14-18% tuku) | 400 | gramov | |
soľ | 1 | čajová lyžička | |
soľ | - | ||
voda | 1 | liter |
Recept
1. Príprava pácu
cibuľa 100 gramov • mrkva 200 gramov • petržlen 150 gramov • voda 1 liter • ocot 5 polievkových lyžíc • soľ 1 čajová lyžička • bobkový list 3 kusy
Zeleninu očistíme, pokrájame, vložíme do hrnca, prilejeme vodu, ocot, pridáme soľ a bobkový list. Zeleninu privedieme do varu, odstavíme z ohňa a nálev - pác necháme vychladnúť.
3.
... a naporcujeme na menšie časti.
4. Napácovanie mäsa
Pripravené králičie mäso vložíme do nálevu a necháme najmenej 12 hodín marinovať v chladničke.
5. Varenie
Králika v náleve uvaríme do mäkka (60-80 minút). Potom mäso a bobkový list z hrnca vyberieme...
6. Príprava omáčky
... a zeleninu najemno ponorným mixérom zmixujeme.
7.
smotana kyslá (14-18% tuku) 400 gramov • mlieko polotučné 1,5% 100 mililitrov • múka hladká 45 gramov
V smotane a mlieku rozmiešame múku.
8.
Omáčku uvedieme do varu, prilejeme zátrepku a za stáleho miešania necháme zovrieť. Podľa chuti dosolíme.
9.
Do horúcej omáčky povkladáme naspäť mäso, ktoré sa v nej prehreje, môžeme servírovať.
Dobrú chuť!