Kotlíkový guláš bez kotlíka

Guláš zo sporáka na veľkú rodinnú oslavu.
recept,fotorecept,cibuľa,hovädzie lýtko - močing,bravčové pliecko,Mäsové polievky,Maďarská kuchyňa,Bezlepkové,Bezlaktózové,Sezónne recepty
Mäsové polievky
Maďarská kuchyňa
Kategórie
Mäsové polievky › Maďarská kuchyňa › Bezlepkové › Bezlaktózové › Sezónne recepty › Sezóna - Cibuľa ›Ingrediencie
Ingrediencie
bravčové pliecko | 1.5 4470 | kilogramu kcal | |
cesnak | 20 22 | gramov kcal | |
cibuľa | 1.5 660 | kilogramu kcal | |
hovädzie lýtko - močing | 1.5 1950 | kilogramu kcal | |
korenie gulášové | 2 28 | čajové lyžičky kcal | |
korenie majorán sušený | 0 ?? | kcal | |
korenie čierne mleté | 1 17 | čajová lyžička kcal | |
masť bravčová | 125 1120 | gramov kcal | |
paprika | 150 24 | gramov kcal | |
paprika červená mletá | 6 95 | čajových lyžičiek kcal | |
papriková pasta - pikantná | 0 ?? | kcal | |
paradajky sterilizované | 400 92 | gramov kcal | |
soľ | 6 0 | čajových lyžičiek kcal | |
voda | 200 0 | mililitrov kcal | |
voda | 2 0 | litre kcal | |
zemiaky | 1.5 1380 | kilogramu kcal |
Recept
1. Cibuľový základ
cibuľa 1.5 kilogramu • masť bravčová 125 gramov • voda 200 mililitrov
Cibuľu očistíme, pokrájame nadrobno. Vo veľkom hrnci rozpustíme masť, pridáme cibuľu a 10 minút premiešavame. Dolejeme vodu a cibuľu za občasného premiešania necháme ďalších 10 minút pod pokrievkou podusiť.

2. Hovädzie mäso
hovädzie lýtko - močing 1.5 kilogramu
Mäso umyjeme a nakrájame na kocky. Pridáme ho k cibuli, premiešavame kým sa mäso zatiahne.

3.
soľ 3 čajové lyžičky • korenie gulášové 2 čajové lyžičky • korenie čierne mleté 1 čajová lyžička • paprika červená mletá 6 čajových lyžičiek
Hrniec odstavíme z ohňa a primiešame soľ a koreniny.

4.
voda 2 litre
Mäso zalejeme zohriatou vodou a varíme za občasného miešania pod pokrievkou 60 minút.
5. Bravčové mäso
bravčové pliecko 1.5 kilogramu • paprika 150 gramov • cesnak 10 gramov
Mäso umyjeme a pokrájame na kocky. Pridáme ho k hovädziemu mäsu spolu s pretlačeným cesnakom a umytou, vyčistenou zelenou paprikou, jednou v celku a ostatnou nakrájanou. Všetko spolu ďalej varíme 30 minút.

6.
zemiaky 1.5 kilogramu • paradajky sterilizované 400 gramov
Zemiaky očistíme a umyjeme. Jeden väčší zemiak si odložíme v celku do misky s vodou. Ostatné zemiaky pokrájame na kocky a pridáme ich k takmer uvarenému mäsu. Paradajky pokrájame a spolu s pretlakom v ktorom boli konzervované ich tiež pridáme k mäsu. Varíme do zmäknutia zemiakov cca 20 minút.

7.
cesnak 10 gramov • soľ 3 čajové lyžičky • papriková pasta - pikantná • korenie majorán sušený
Na záver do gulášu pridáme na kašu postrúhaný zemiak, ktorý sme si odložili. Dochutíme ďalším pretlačeným cesnakom, dosolíme, pridáme podľa chuti pikantnú paprikovú pastu a majorán. Necháme prevrieť a naložíme si prvú - degustačnú porciu.

Dobrú chuť!