Kôprová omáčka
Jednoducho skvelý prívarok pre všetkých milovníkov voňavého kôpru. Podávame s knedľou a vajíčkom vareným natvrdo.
recept,fotorecept,kôpor,mlieko plnotučné 3,5%,smotana na šľahanie (30-33% tuku),Prívarky a omáčky,Slovenská kuchyňa
Prívarky a omáčky
Slovenská kuchyňa
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor kryštálový | 1.5 | čajovej lyžičky | |
kôpor | - | ||
maslo | 60 | gramov | |
mlieko plnotučné 3,5% | 500 | mililitrov | |
mlieko plnotučné 3,5% | - | ||
múka hladká | 80 | gramov | |
ocot | 2 | čajové lyžičky | |
smotana na šľahanie (30-33% tuku) | 250 | mililitrov | |
soľ | 1.5 | čajovej lyžičky | |
voda | 250 | mililitrov |
Recept
2.
...a otrháme z hrubej stonky. Nasekáme nadrobno. Množstvo kôpru závisí od našej chuti. V našom recepte je použitých 25 g už čistého, nasekaného kôpru.
5.
voda 250 mililitrov • mlieko plnotučné 3,5% 500 mililitrov • soľ 1.5 čajovej lyžičky • cukor kryštálový 1.5 čajovej lyžičky
...a zalejeme najprv horúcou vodou, primiešame mlieko a rozvaríme do hladka. Podľa potreby (ak by sa vytvorili hrčky) precedíme. Pridáme kôpor, soľ a cukor a 5 minút za stáleho miešania povaríme.
6.
smotana na šľahanie (30-33% tuku) 250 mililitrov • ocot 2 čajové lyžičky • mlieko plnotučné 3,5%
Primiešame smotanu a dochutíme octom. Ak je omáčka hustá rozriedime ju podľa potreby trochou mlieka.
Dobrú chuť!