RECEPTY

Kombu Dashi

Kombu Dashi

bi-star-fillbi-starbi-starbi-starbi-star

Recept na vegetariánske Dashi - vývar z rias Kombu. V japonskej kuchyni sa používa ako základná zložka pre viacero jedál.

recept,fotorecept,morské riasy Kombu,Zeleninové polievky,Vegánske recepty,Vegetariánske recepty,Japonská kuchyňa,Bezlaktózové,Bezlepkové

Zeleninové polievky

Japonská kuchyňa

Kuchtil

Počet porcií

5

Hmotnosť porcie

204 g

Energia porcie

8 kcal

Čas prípravy

4 h.

Náročnosť

nízka

Ingrediencie

Ingrediencie

morské riasy Kombu

20

36

gramov

kcal

voda

1

0

liter

kcal

 

Recept

1. 

morské riasy Kombu 20 gramov

Plátky morských rias kombu očistíme nasucho od prípadného bieleho povlaku.

Plátky morských rias kombu očistíme nasucho od...

2. 

Do plátkov rias priečne zastrihneme nožnicami na viacerých miestach, aby sa z nich pri ďalšom spracovaní uvoľnilo viac chuti.

Do plátkov rias priečne zastrihneme nožnicami...

3. 

voda 1 liter

Riasy Kombu vložíme do hrnca a zalejeme vlažnou vodou. Necháme namočené 3 hodiny.

Riasy Kombu vložíme do hrnca a zalejeme vlažnou...

4. 

Hrniec s riasami a vodou postavíme na sporák, a na strednom ohreve privedieme takmer k varu. Ak sa na povrchu vytvorí pena, odoberieme ju lyžičkou. Pozor, voda nesmie zovrieť, inak by bol vývar horký.

Hrniec s riasami a vodou postavíme na sporák, a...

5. 

Hotový vývar precedíme cez papierovú kuchynskú servítku.

Hotový vývar precedíme cez papierovú...

Dobrú chuť!

Odporúčané recepty

Články

Obľúbené vyhľadávania

Najpopulárnejšie recepty

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 9 • Prihlásiť