Koláč zo zakysaného mlieka
Pohárový koláč s použitím bieleho jogurtu, kefíru, acidofilného mlieka, kyslého mlieka či jednoducho "kýšky".
recept,fotorecept,mlieko kyslé,kakao - prášok,Koláče
Koláče
Kategórie
Koláče ›
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor kryštálový | 4 | decilitre | |
cukor práškový | 2 | polievkové lyžice | |
cukor vanilkový | 10 | gramov | |
jedlá sóda (sóda bikarbóna) | 2 | čajové lyžičky | |
kakao - prášok | 4 | polievkové lyžice | |
mlieko kyslé | 6 | decilitrov | |
múka hrubá | 6 | decilitrov | |
müsli čokoládové | 2 | decilitre | |
olej olivový | 1 | deciliter |
Recept
1. Príprava
mlieko kyslé 6 decilitrov • cukor kryštálový 4 decilitre
Kyslé mlieko (acidofilné, kefír, biely domáci jogurt) vlejeme do misy. Vsypeme k nemu kryštálový cukor a premiešame.
2.
olej olivový 1 deciliter • cukor vanilkový 10 gramov • jedlá sóda (sóda bikarbóna) 2 čajové lyžičky • kakao - prášok 4 polievkové lyžice
Pridáme olivový olej, vanilkový cukor, sódu bikarbónu, kakao a všetko spolu dobre premiešame. Dbáme na dobré rozpustenie sódy bikarbóny, vhodné je pred samotným jej vsypaním rozdrviť medzi prstami prípadné hrudky v nej.
3.
múka hrubá 6 decilitrov
Do zmesi zamiešame múku a dohladka vymiešame. Cesto vylejeme na plech, ktorý si vyložíme papierom na pečenie (môžeme aj plech namiesto vyloženia papierom dobre vymastiť maslom a vysypať múkou).
5. Pečenie
Pripravený koláč vložíme do vopred rozohriatej rúry a pečieme na strednom stupni cca 30 minút. Pomocou drevenej špajdle skúsime či je koláč upečený, a to tak, že ju zapichneme do koláča a po vytiahnutí nám na jej konci nezostane lepivé cesto.
6. Servírovanie
cukor práškový 2 polievkové lyžice
Servírujeme pokrájaný na obdĺžniky, alebo kocky, posypaný práškovým cukrom.
Dobrú chuť!