Koláč z kyslej kapusty
Slaný zimný koláč, ktorý vám mimoriadne zachutí.
recept,fotorecept,slanina prerastená,kapusta kvasená,cesto lístkové,Slané koláče
Slané koláče
Kategórie
Slané koláče ›
Ingrediencie
Ingrediencie
cesto lístkové | 500 | gramov | |
cibuľa | 100 | gramov | |
cukor kryštálový | 3 | polievkové lyžice | |
kapusta kvasená | 500 | gramov | |
slanina prerastená | 250 | gramov | |
smotana kyslá (14-18% tuku) | 250 | gramov | |
syr Ementál | 150 | gramov | |
vajce slepačie | 3 | kusy | |
voda | 100 | mililitrov |
Recept
4.
kapusta kvasená 500 gramov • voda 100 mililitrov
Kyslú kapustu premyjeme a nakrájame na drobno. Pridáme k cibuli a premiešame. Pridáme vodu a necháme zakryté krátko podusiť.
5.
vajce slepačie 3 kusy • smotana kyslá (14-18% tuku) 250 gramov • syr Ementál 150 gramov
Udusenú kapustu preložíme do väčšej misy, pridáme opraženú slaninku. Necháme vychladnúť. Po vychladnutí pridáme vajcia, kyslú smotanu a nastrúhaný syr.
6.
cesto lístkové 500 gramov
Plech na pečenie 42cm x 32 cm
Lístkové cesto rozvaľkáme na papier na pečenie na veľkosť plechu.
7.
Vychladnutú zmes poukladáme na cesto a dáme piecť na 200°C 3O minút.
Dobrú chuť!