Kokosový srnčí chrbát
Sladký zákusok z kokosu s jemným čokoládovým krémom.
recept,fotorecept,cukor práškový,kokos strúhaný,maslo,maslo,Zákusky,
Zákusky
Kategórie
Zákusky ›
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor práškový | 100 | gramov | |
kokos strúhaný | 120 | gramov | |
maslo | - | ||
maslo | 100 | gramov | |
mlieko polotučné 1,5% | 50 | mililitrov | |
múka hrubá | 40 | gramov | |
múka hrubá | - | ||
vaječný bielok | 4 | kusy | |
vaječný žĺtok | 2 | kusy | |
čokoláda | 75 | gramov | |
čokoláda biela | - |
Recept
1. Korpus
vaječný bielok 4 kusy • cukor práškový 100 gramov
Bielky vyšľaháme na hustý sneh a vmiešame do nich cukor.
2.
kokos strúhaný 120 gramov • múka hrubá 40 gramov
Primiešame kokosovú múčku a múku. Vznikne hustejšie cesto.
3.
Formu na srnčí chrbát vymastíme maslom a vysypeme múkou. Rovnomerne do nej rozotrieme cesto.
4.
Vo vyhriatej rúre pečieme asi 40 minút pri miernej teplote.
5. Čokoládový krém
čokoláda 75 gramov • mlieko polotučné 1,5% 50 mililitrov
Čokoládu rozpustíme v mlieku vo vodnom kúpeli.
8. Plnenie a zdobenie
Korpus vyklopíme z formy a prekrojíme ho pozdĺžne. Vrch podoberieme dlhým kuchynským nožom a na noži si ho necháme zložený bokom. Spodok potrieme 2/3 čokoládového krému a pomocou noža položíme na krém vrch korpusu.
9.
Celý zákusok potrieme zvyšným krémom.
11.
Uložíme do chladu a po úplnom stuhnutí servírujeme.
Dobrú chuť!