Kokosový koláčik so stéviou
Chutný zdravý koláč bez cukru. Jemnú sladkú chuť mu dodáva čerstvá stévia a kvalitná horká čokoláda ktorou je jemne ozdobený.
recept,fotorecept,Stévia Cukrová - rastlina,mlieko acidofilné 3,6%,kokos strúhaný,Koláče
Koláče
Kategórie
Koláče ›
Ingrediencie
Ingrediencie
Stévia Cukrová - rastlina | 20 | gramov | |
kokos strúhaný | 200 | gramov | |
kypriaci prášok do pečiva | 10 | gramov | |
mlieko acidofilné 3,6% | 500 | mililitrov | |
mlieko plnotučné 3,5% | 200 | mililitrov | |
múka polohrubá | 250 | gramov | |
vajce slepačie | 4 | kusy | |
voda | 50 | mililitrov | |
čokoláda 85% | 50 | gramov |
Recept
1. Spracovanie čerstvej stévie
Stévia Cukrová - rastlina 20 gramov
Stéviové lístky aj s byľami odstrihneme v potrebnom množstve. Opláchneme ich pod tečúcou vodou a necháme odkvapkať.
2.
Stéviu nastriháme nožnicami na menšie kúsky a v kuchynskom sekáčiku nasekáme čo najjemnejšie.
4. Cesto
mlieko acidofilné 3,6% 500 mililitrov • mlieko plnotučné 3,5% 200 mililitrov • vajce slepačie 4 kusy • kokos strúhaný 200 gramov
V miske rozmiešame acidofilné mlieko, mlieko, vajíčka a kokos.
5.
Do cesta primiešame pripravenú stéviu...
7.
Do hladka rozmiešané cesto vylejeme na maslom vymastený a múkou vysypaný plech (42x32 cm).
8.
Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180°C 40 minút. Po upečení koláč rozkrájame a necháme vychladnúť.
10.
Pomocou injekčnej striekačky koláčik jemne čokoládou ozdobíme. Čokoládu necháme stuhnúť v chlade a môžeme podávať.
Dobrú chuť!