Kokosovo smotanové rohlíčky
Recept na prípravu krehkého vianočného pečiva, ktoré rozvonia celý dom.
recept,fotorecept,kokos strúhaný,smotana na šľahanie (30-33% tuku),Suché pečivo,Vianočné recepty
Suché pečivo
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor práškový | 100 | gramov | |
cukor práškový | - | ||
cukor vanilkový | 20 | gramov | |
kokos strúhaný | 100 | gramov | |
kypriaci prášok do pečiva | ¼ | čajovej lyžičky | |
maslo | 250 | gramov | |
múka polohrubá | 450 | gramov | |
smotana na šľahanie (30-33% tuku) | 230 | mililitrov | |
vaječný žĺtok | 1 | kus | |
čokoláda na varenie 55% | 100 | gramov |
Recept
1.
múka polohrubá 450 gramov • kokos strúhaný 100 gramov • maslo 250 gramov • vaječný žĺtok 1 kus • cukor práškový 100 gramov • smotana na šľahanie (30-33% tuku) 230 mililitrov • kypriaci prášok do pečiva ¼ čajovej lyžičky • cukor vanilkový 20 gramov
Zo všetkých surovín si pripravíme cesto, ktoré necháme odpočívať 2 hodiny.
2.
Z cesta tvarujeme menšie rohlíčky a ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.
3.
Pečieme pri teplote 170°C asi 10-15 minút.
4.
cukor práškový • čokoláda na varenie 55% 100 gramov
Hneď po upečení rohlíčky obalíme v práškovom cukre a po vychladnutí konce namočíme do čokolády.
Dobrú chuť!