Kokosové ježe
Recept na prípravu jednoduchého sviatočného pečiva.
recept,fotorecept,rum tmavý,Koláče,Vianočné recepty
Koláče
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor práškový | 450 | gramov | |
kakao - prášok | 30 | gramov | |
kokos strúhaný | - | ||
kypriaci prášok do pečiva | 12 | gramov | |
maslo | 280 | gramov | |
med | 3 | polievkové lyžice | |
mlieko polotučné 1,5% | 150 | mililitrov | |
mlieko polotučné 1,5% | 10 | polievkových lyžíc | |
múka hladká | 300 | gramov | |
rum tmavý | 4 | polievkové lyžice | |
vajce slepačie | 2 | kusy |
Recept
1.
cukor práškový 250 gramov • vajce slepačie 2 kusy • maslo 80 gramov
Práškový cukor, vajcia a maslo vyšľaháme do hladka.
2.
med 3 polievkové lyžice • múka hladká 300 gramov • kypriaci prášok do pečiva 12 gramov • mlieko polotučné 1,5% 150 mililitrov
K zmesi pridáme teplý med, mlieko a preosiatu múku zmiešanú s kypriacim práškom.
3.
Premiešame a cesto vylejeme (rovnomerne rozotrieme) na vymastený a múkou vysypaný plech. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre cca 20 minút pri 180 stupňov dozlatista.
4.
Po upečení a vychladnutí cesta, cesto nakrájame na pravidelné obdĺžniky.
5.
maslo 200 gramov • kakao - prášok 30 gramov • cukor práškový 200 gramov • mlieko polotučné 1,5% 10 polievkových lyžíc
Všetky suroviny na polevu (okrem rumu) rozpustíme vo vodnom kúpeli a necháme roztopiť.
Dobrú chuť!